Categories: Primăria Timişoara

Unda verde va fi una dintre mandriile Timisoarei! E concluzia la care a ajuns primarul Robu

Sistemul de management al traficului a umplut orașul de semafoare, dar primarul Nicolae Robu spune că, în cele aproximativ cinci săptămâni, de când este în funcțiune, se văd deja primele rezultate. Acestea sunt, în opinia edilului, pozitive, ceea ce face din acest sistem „un nou proiect de succes implementat de administrația Robu”.

Primarul Nicolae Robu a postat un nou mesaj pe Facebook, în care explică punctual ce s-a schimbat în bine în traficul din Timișoara în ultimele săptămâni. „Ceea ce vă prezint acum sunt lucruri palpabile, pe care oricine le poate verifica pe teren. Ele îi lasă fără replică, într-un ridicol total, pe toți cârcotașii, și în mod special pe cei ce au încercat să obțină voturi blamând acest sistem, care, în curând, va fi consacrat drept una dintre mândriile Timișoarei. Dar, hai să trecem la concret și să spunem ce ne oferă el la ora actuală:

1. Undă verde pe Simion Bărnuțiu – Take Ionescu, de la Calea Dorobanților până la Girația Punctele Cardinale
2. Undă verde pe Liviu Rebreanu – Iosif Bulbuca, de la Calea Șagului până la Girația AEM
3. Undă verde pe Proclamația de la Timișoara – I.C. Brătianu – Michelangelo, de vis-a-vis de Hotel Continental (str. Martin Luther) până la Girația Michelangelo
4. Undă verde pe Cluj – Arieș, de la Girația Michelangelo până la Spitalul Județean
5. Undă Verde pe Calea Lipovei (Calea Sever Bocu), de la Intrarea dinspre Dumbrăvița până la Girația Galeria 1
6. Undă verde pe Antenei-Popa Șapcă, de la Girația Galeria 1 până la Girația Punctele Cardinale
7. Undă verde pe Calea Aradului, de la intrarea dinspre Arad până la Girația Mărăști (parțial funcțională, va fi făcută integral funcțională în acest weekend)”.

Edilul spune și că, de săptămâna viitoare, se va facă undă verde la viteza de 60 km/h și pe sensurile de ieșire din oraș. „Îmbunătățirile în trafic sunt mari, dragi prieteni, dar ele vor fi din ce în ce mai mari, pe măsură ce semafoarele inteligente vor intra în funcțiune în plenitudinea capabilităților lor și pe măsură ce celelalte proiecte de modernizare și dezvoltare a infrastructurii de mobilitate a orașului vor fi finalizate”, a mai scris Robu. Conform acestuia, vor „deveni realitate în următorii patru ani” toate marile proiecte de infrastructură propuse pentru Timișoara: „lărgirea subpasajelor Jiul și Popa Șapcă, construirea de noi pasaje la Solventul (în Vest) și Behela (în Est), lărgirea la 4 benzi a podurilor cu 2 benzi, construirea de noi poduri (Jiul, Solventul, Behela, Ilsa), realizarea inelelor 4 și 2, realizarea Centurii Sud etc.”.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

3 ore ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

4 ore ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

6 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

6 ore ago