Colterm, companie salvată de CL la finele anului trecut, printr-o majorare de capital de aproape 84 de milioane de lei, are termen până la 15 februarie să prezinte un raport de redresare, care ar putea aduce și reduceri de personal. Compania, ale cărei conturi bancare sunt blocate din septembrie, ar fi trebuit să prezinte planul în ianuarie.
În aprilie 2016, AGA de la Colterm, întrunită în regim de urgență, a votat o majorare de capital de peste 60 de milioane de lei. Pentru ca ea să poată fi pusă în aplicare, era nevoie de un aviz din partea Consiliului Concurenței. După ce acesta a fost obținut, la jumătate lunii noiembrie 2016, CL Timișoara a votat, în unanimitate, o majorare de capital la Colterm. Suma aprobată: 83.9 milioane de lei. „Colterm are acum o situație economică mai bună decât oricând (…) Nu putem să viabilizăm economic Colterm, dacă nu facem o majorare de capital exact așa cum ar fi făcut un proprietar privat al acestei companii (…) Pe funcționarea curentă, Colterm era deja pe plus, însă datoriile istorice atrag penalități și fac compania nefinanțabilă prin credite. Nicio bancă nu vine să dea credit unei societăți comerciale cu o situație economică precară, mai ales uneia de tipul Colterm”, explica primarul Nicolae Robu necesitatea acestei majorări de capital.
Conform HCL votate în noiembrie, Colterm SA ar fi trebuit să prezinte, în două luni, un plan de redresare a societății. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, iar conducerea companiei de termoficare a cerut o decalare a termenului, până la 15 februarie. „Dorim să obținem un raport din partea unui auditor financiar specializat în planuri de redresare pentru companii mari (cum ar fi KPMG, Deloitte, Ernst&Young sa). Raportul de redresare a societății va fi folosit ca argumentare pentru obținerea de credite bancare în vederea stingerii datoriilor istorice către furnizori, datorii din cauza cărora conturile bancare ale Colterm sunt blocate de aproape patru luni (din 22 septembrie 2016)”, se precizează în adresa trimisă la PMT. „Când am decis majorarea de capital, s-a cerut Colterm, pentru a putea beneficia de această majorare, să prezinte și niște măsuri de eficientizare, astfel încât societatea să se dovedească viabilă. Dacă vreți, este o măsură preventivă, să nu se ducă degeaba banii către această societate, iar apoi să constatăm că ea este, din nou, pe minus”, spune acum primarul Nicolae Robu. Conform acestuia, planul de redresare al Colterm ar putea însemna și reduceri de personal.
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 15.11.2024, unde se vor executa reparaţii…
Graba continuă să bage oameni nevinovaţi în spital. O femeie în vârstă de 29 de…
Străzile Azaleelor, Ștefan Luchian și Iuliu Podlipny, printre ultimele străzi de pământ sau piatră din…
Clubul Sportiv „Jucătorul de Biliard – Asociaţie” organizează și anul acesta turneul Timişoara Open 2k24,…
Polițiștii locali și controlorii STPT au avut o acţiune comună, miercuri, pe mijloacele de transport.…
Când vine anotimpul rece, alegerea încălțămintei potrivite devine esențială pentru confortul și siguranța bărbaților. Temperaturile…