Colterm, pasuire pentru planul de redresare. Are nevoie de credite si ar putea da afara oameni

Colterm, companie salvată de CL la finele anului trecut, printr-o majorare de capital de aproape 84 de milioane de lei, are termen până la 15 februarie să prezinte un raport de redresare, care ar putea aduce și reduceri de personal. Compania, ale cărei conturi bancare sunt blocate din septembrie, ar fi trebuit să prezinte planul în ianuarie.

În aprilie 2016, AGA de la Colterm, întrunită în regim de urgență, a votat o majorare de capital de peste 60 de milioane de lei. Pentru ca ea să poată fi pusă în aplicare, era nevoie de un aviz din partea Consiliului Concurenței. După ce acesta a fost obținut, la jumătate lunii noiembrie 2016, CL Timișoara a votat, în unanimitate, o majorare de capital la Colterm. Suma aprobată: 83.9 milioane de lei. „Colterm are acum o situație economică mai bună decât oricând (…) Nu putem să viabilizăm economic Colterm, dacă nu facem o majorare de capital exact așa cum ar fi făcut un proprietar privat al acestei companii (…) Pe funcționarea curentă, Colterm era deja pe plus, însă datoriile istorice atrag penalități și fac compania nefinanțabilă prin credite. Nicio bancă nu vine să dea credit unei societăți comerciale cu o situație economică precară, mai ales uneia de tipul Colterm”, explica primarul Nicolae Robu necesitatea acestei majorări de capital.

Conform HCL votate în noiembrie, Colterm SA ar fi trebuit să prezinte, în două luni, un plan de redresare a societății. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, iar conducerea companiei de termoficare a cerut o decalare a termenului, până la 15 februarie. „Dorim să obținem un raport din partea unui auditor financiar specializat în planuri de redresare pentru companii mari (cum ar fi KPMG, Deloitte, Ernst&Young sa). Raportul de redresare a societății va fi folosit ca argumentare pentru obținerea de credite bancare în vederea stingerii datoriilor istorice către furnizori, datorii din cauza cărora conturile bancare ale Colterm sunt blocate de aproape patru luni (din 22 septembrie 2016)”, se precizează în adresa trimisă la PMT. „Când am decis majorarea de capital, s-a cerut Colterm, pentru a putea beneficia de această majorare, să prezinte și niște măsuri de eficientizare, astfel încât societatea să se dovedească viabilă. Dacă vreți, este o măsură preventivă, să nu se ducă degeaba banii către această societate, iar apoi să constatăm că ea este, din nou, pe minus”, spune acum primarul Nicolae Robu. Conform acestuia, planul de redresare al Colterm ar putea însemna și reduceri de personal.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

Dilema noua a spus: (ianuarie 26th, 2017 at 21:50 )

Pai pentru ce mai sunt platiti directorasii Chixterm cu 2000 de euroi atunci?

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Clubul Helion al Casei Municipale de Cultură Timișoara vă invită vineri, 19 octombrie, începând cu ora 17:30, sala Orizont a Uniunii Scriitorilor din România, filiala Timișoara, (Piața Sfântul Gheorghe nr.3, et. 1, deasupra Băncii Transilvania) la un recital extraordinar de muzică electronică susținut de Costel Baboș. Cunoscutul scriitor, care trăiește de mulți ani în Canada,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Recital de muzică electronică susținut de Costel Baboș
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top