Categories: Social

Moise Guran, la Timisoara: In Romania nu traim mai bine pentru ca nu reusim sa invatam mai mult

Absolvent de Drept, dar devenit celebru ca jurnalist TV şi radio, Moise Guran a venit vineri la Timişoara pentru a discuta cu studenţii la Universitatea de Vest. Au fost câteva sute în Aula Magna, iar subiectele discutate au fost numeroase: s-a vorbit despre economie, societate, studenți, viitor, antreprenoriat și tehnologie.

Moise Guran, cunoscut realizator de emisiuni TV cu tematică preponderent economică, a răspuns întrebărilor lansate din sală, curiozitatea tinerilor referindu-se mai ales la secretele din spatele televiziunii, dar şi din lumea antreprenoriatului. Studenții au adus și discuție și problemele sistemului de educație și au abordat situații de actualitate din administrație și societate. Ei au vrut să afle părerea jurnalistului despre cum se pot informa corect asupra subiectelor de actualitate, dar și despre cum se pot implica în problematicile societății. „Dumneavoastră, tinerii în general, aveți responsabilități de care nu sunteți conștienți în acest moment sau, mă rog, poate unii sunteți. Prin excelență, prin definiție, dumneavoastră sunteți elite, mai ales într-o țară ca România în care avem un deficit de educație major, indiferent că ne place sau nu să recunoaștem asta. Indiferent cine și ce vă spune, adevărul gol-goluț despre România este că nu trăim mai bine pentru că nu reușim să învățăm mai mult, iar după o perioadă am început să credem că se poate trăi cât de cât, dacă nu bine, fără să progresăm tot timpul, fără să ne specializăm tot timpul, într-o lume în care aceasta este concurența în momentul de față”, a declarat Moise Guran în Aula Magna UVT.

Moise Guran este absolvent al Facultății de Drept a Universității București. El și-a început cariera jurnalistică în calitate de reporter în 1994, iar cinci ani mai târziu a intrat în televiziune. Din 2005, a dezvoltat mai multe emisiuni economice: „Biz Bazar”, „Ora de business” sau „Biziday”. În urmă cu o lună, a lansat aplicația mobilă Biziday.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

2 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

3 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

4 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

4 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

8 ore ago