Categories: Invatamant

Fara concurs, pentru ca nimeni n-a vrut: patru directori adjuncti de scoli din Timis, numiti prin detasare

Patru unități de învățământ din Timiș au directori adjuncți numiți prin detaşare în interesul învăţământului dintre foştii şefi ai unităţilor care nu au promovat concursul sau nu s-au prezentat la el. În total, la nivel național, sunt 502 directori și directori adjuncți instalați astfel.

Un document obţinut de News.ro arată că 502 directori şi directori adjuncţi de unități de învățământ au fost detaşaţi în funcţie prin ordinul de ministru, deși fie nu s-au prezentat la concurs, fie nu au promovat examenul. Aproape jumătate din cazuri sunt în București. Soluțiile invocate pentru cazurile din țară țin de lipsa unor alte variante, în condițiile în care nu ar fi existat alți candidați pentru funcțiile respective. În plus, directorii trebuie obligatoriu să fie membri ai Corpului Naţional de Experţi în Management Educaţional. Conform ministrului Educației, Pavel Năstase, la începutul lunii ianuarie erau 2.346 de posturi de director şi 1.136 de director adjunct rămase vacante în urma concursului. Acestea ar urma să fie ocupate temporar, iar până în 14 august ar trebuie organizat un nou concurs.

În Timiș este vorba despre patru posturi de directori adjuncți, după cum urmează:

    • La Liceul Tehnologic „Sf. Nicolae” a fost numită în funcție Simona Loredana Rădoi. Motivația: „La prima solicitare a ISJ, școala a trimis ca propunere aceeași persoană care a ocupat funcția de director adjunct până la organizarea concursului. Inspectorul școlar general a purtat dialog cu mai multe cadre didactice, cu scopul de a găsi soluția optimă pentru numirea unui director adjunct. Persoanele identificate nu și-au dat acordul pentru numirea în funcție, astfel că, din partea unității de învățământ s-a primit, în final, propunerea de a fi numită în funcție aceeași persoană care a fost în funcție până la concurs”.
    • La Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget a fost numit Ionel Nicușor Antoni. Motivația: „La prima solicitare a ISJ, școala a trimis ca propunere aceeași persoană care a ocupat funcția de director adjunct până la organizarea concursului. La solicitarea insistentă a inspectorului școlar general, școala nu a trimis nicio propunere, motivând că niciun cadru didactic nu și-a dat acordul pentru a fi numit în funcția de conducere”.
    • La Școala Gimnazială nr. 12 Timișoara a fost numită Elisabeta Monica Ban. Motivația: „La prima solicitare a ISJ, școala nu a trimis nicio propunere, motivând că niciun cadru didactic nu și-a dat acordul pentru a fi numit în funcția de conducere. În 6 ianuarie 2017, directorul nou numit în funcție (care provine din altă unitate de învățământ) a propus ca directoarea adjunctă care a ocupat funcția până la concurs să completeze echipa managerială”.
    • La Școala Gimnazială Satchinez a fost numit Ilie Ivașca. Motivația: „La prima solicitare a ISJ, școala a solicitat să se renunțe la postul de director adjunct, fiindcă niciun cadru didactic nu dorește să ocupe funcția. La solicitarea inspectorului școlar general, în 6 ianuarie 2017, din partea unității de învățământ s-a primit propunerea de a fi numit același cadru didactic care a fost în funcție până la concurs”.
Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

11 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

12 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago