PNL Timis cauta lasii si ipocritii care au votat pentru Dobra

Supărare în tabăra PNL Timiș, după ce doi consilieri județeni au „defectat” și au votat în favoarea președintelui CJ, social-democratul Călin Dobra. Liderul de grup, Nicu Bitea, era vizibil nervos, iar președintele demisionar al filialei, Nicolae Robu, spune că se aștepta la așa ceva.

Călin Dobra a adunat 24 din cele 36 de voturi valabil exprimate de consilierii județeni la votul pentru alegerea președintelui CJ. Au votat pentru el reprezentanții PSD, ALDE, PMP și UNPR, așa cum era de așteptat, dar și doi liberali. Gestul acestora l-a iritat pe liderul de grup, Nicu Bitea. Confotm acestuia, exista o poziție comună care trebuia adoptată de liberali. „Sunt foarte supărat pe ce s-a întâmplat în plenul CJ din partea celor doi colegi ai noștri. Noi am votat împotriva alegerii lui Călin Dobra ca președinte al CJ Timiș, mai puțin acei doi colegi. Nu știm cine sunt, bănuieli sunt tot timpul, dar degeaba sunt, dacă nu există confirmări. Am avut o discuție foarte clară, am stabilit de comun acord că suntem partid de opoziție, atât la nivel național, cât și în CJ Timiș. Din păcate, anumiți colegi cred că nu au înțeles prea bine lucrul acesta. Este o lipsă de responsabilitate morală și politică. Nu m-am gândit că acest gest ar putea fi o sabotare a funcției mele de lider de grup, dar se poate orice”, ne-a declarat Bitea, vizibil nervos.

Gestul celor doi este o proba de neloialitate față de partid, de lașitate și ipocrizie.
Nicolae Robu, vicepreședinte național PNL

Președintele demisionar al PNL Timiș, Nicolae Robu, vorbește, la rândul lui, despre lașitate și ipocrizie. „Nu pot aprecia decât drept descalificabilă și inadmisibilă fapta celor doi consilieri județeni PNL care au votat în rând cu alianța majoritară constituită în jurul PSD la stabilirea noului președinte al CJ. Am convocat și am condus o ședință a grupului de consilieri județeni PNL, de pregătire a ședintei CJ. În final, am decis în unanimitate să votăm «împotrivă» la stabilirea noului președinte CJ, ca partid de opoziție ce suntem. Gestul celor doi care au procedat altfel decât au votat joi este o proba de neloialitate față de partid, de lașitate și ipocrizie. Vom face tot posibilul să-i descoperim pe cei de o asemenea joasă speță și să-i eliminăm din rândurile noastre”, a declarat, pentru deBanat.ro, Nicolae Robu. El n-a părut totuși foarte mirat de votul dat de doi dintre colegii săi, spunând că, oarecum, se aștepta la o „defectare”. PNL Timiș are 14 consilieri județeni: Nicu Bitea, Lucian Blaga, Mihăiță Bojin, Liviu Borha, Cosmin Buboi, Sorina Ciurlea, Liviu Cocean, Viorel Coifan, Cosmin Costa, Tiberiu Lelescu, Adrian Pășcuță, Dan Sarmeș, Adrian Ioan Ștef și Marian-Constantin Vasile.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

17 minute ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

50 de minute ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

O oră ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

2 ore ago

Medalii de argint obținute de atleții Politehnicii Timișoara, la Naţionalele de alergare montană

Atleții Politehnicii Timișoara au fost la înălțime și la Campionatul Național de alergare montană, distanță…

2 ore ago

Jurnal de campanie (9). Primarul candidat din Giarmata, Claudiu Mihălceanu, câştiguri din pariuri de şase ori mai mari decât venitul din salarii!

Intuiţie, noroc, informaţii, ponturi? Sau câte puţin din fiecare. Cert este faptul că actualul primar…

4 ore ago