Categories: PoliticieniUltima ora

Ponta loveste in Iohannis, dar il umileste pe Grindeanu

Victor Ponta susţine că el nu i-ar fi permis preşedintelui Klaus Iohannis să intre în şedinţa de guvern, aşa cum a făcut-o premierul Sorin Grindeanu. Fostul premier susţine că preşedintele trebuie pedepsit acum pentru că a participat la acea şedinţă.

Fostul premier Victor Ponta, bun amic cu infractorul evadat Sebastain Ghiţă, a ieşit la lumină, cerând nici mai mult, nici mai puţin decât suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis. Şi asta după şedinţa de guvern în care preşedintele a apărut intempestiv pentru a bloca ordonanţele de urgenţă, privind graţierea şi modificare Codului Penal. Numai că, în atacul său la Iohannis, Ponta mai face o victimă. E vorba chiar de fostul său amic, actualul premier Sorin Grindeanu. Cel care stătea ca o pisică speriată în faţa lui Traian Băsescu când era întrebat de MTO s-a învârtoşat acum afirmând că el nu-i permitea predintelui să vină în şedinţa de guvern. „După momentele în care Traian Băsescu dădea buzna la Guvern şi prezida şedinţele la «invitaţia» Premierului Boc nu s-a mai întâmplat ca Preşedintele României să vină neinvitat la Guvern (în 2012 – 2015 cu siguranţă aşa ceva ar fi fost imposibil pentru că eu nu i-aş fi permis să intre în sala de şedinţe)”, s-a umflat în pene Ponta, pe Facebook. Concluzia fostului premier, la rândul lui urmărit penal în vreo două dosare, este că Iohannis ar trebui sancţionat fiindcă şi-a permis să meargă la şedinţa guvernului. „Când Preşedintele unei ţări încalcă regulile constituţionale (îşi arogă atribuţii ale Guvernului, dă ordine Parlamentului sau controlează Justiţia prin personae numite direct) fie este sancţionat imediat, fie ne îndreptăm spre un regim autoritar de genul «Statului Poliţienesc» pe care România l-a mai cunoscut în istoria sa”, a mai debitat Ponta.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

2 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

2 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

2 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

3 ore ago

Horticultura vă oferă cele mai colorate şi înmiresmate cadouri de Paşte/Foto

Pe lista de cumpărături şi cadouri de Paște nu trebuie să lipsească florile sau aranjamentele…

4 ore ago

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

16 ore ago