Categories: Primăria Timişoara

Sala Polivalenta, santier uitat pana la Sfantu’ Asteapta

Șantierul de la Sala Polivalentă a Politehnicii este efectiv în aer și nimeni nu poate spune când va fi terminat. O recunoaște primarul Nicolae Robu, care spune că Politehnica ar putea apela la instanță, dar ar putea căuta, de asemenea, și un nou constructor. Nimic nu e cert, în afară de sumele importante plătite până acum.

În martie 2013, Primăria Timișoara și Universitatea Politehnică s-au asociat pentru construirea Sălii Polivalente de la Baza 2. Construcția, începută pe vremea mandatului de rector al lui Nicolae Robu și oprită din lipsă de fonduri, ar fi trebuit deschisă în iunie 2015, la Campionatul European de Baschet Feminin. Aproape doi ani mai târziu, sala e tot în șantier, iar un termen de finalizare ține de utopic. „Sala Polivalentă va fi finalizată, pentru că, pe de o parte, conducerea Universității Politehnica este foarte interesată să ducă lucrurile la bun sfârșit și nu are nicio vină că s-a ajuns aici unde s-a ajuns. Pe de altă parte, noi, Primăria Timișoara, suntem foarte interesați să ducem lucrurile la bun sfârșit. Problema este că firma care a avut antreprenoriatul general a intrat în insolvență, a întâmpinat dificultăți foarte mari și a întârziat foarte mult cu lucrările. Între timp, s-au impus expertize ale soluțiilor prevăzute de proiectant, în urma modificărilor de legislație. În urma expertizelor a rezultat că trebuie făcute niște intervenții care n-au fost prevăzute inițial și apar dispute pe acest subiect între firma, așa prăpădită cum e ea acum, că nu pot să-i spun altfel, și titularul de proiect, care este Universitatea Politehnica”, explică acum primarul Nicolae Robu.

„Până la urmă, se vor găsi soluții, fie și în instanță, dacă nu se va putea amiabil. Sunt foarte dezamăgit de firma Maratti, sunt foarte dezamăgit de Ovidiu Rațiu (proprietarul acesteia – n.r.), pentru atitudinea pe care avut-o de-a lungul timpului față de acest obiectiv. Într-o altă vreme, era un om serios, implicat, care a făcut și treabă bună”, a continuat edilul. Conform acestuia, primăria nu poate interveni în niciun fel. „Primăria nu are decât rolul de finanțator și coproprietar. UPT poate recurge la instanța de judecată, dacă nu se vor înțelege. Știu că s-a cerut firmei să predea documentele cu ce s-a făcut până acum, pentru a se căuta un alt executant, pentru că în acest om și în firma sa nu mai există încredere”, a mai declarat Robu.

Construcția sălii de sport costă 29.9 milioane de lei, din care primăria a alocat 14,8 milioane de lei. În bugetul local pe 2016 a fost prevăzută suma de 6,6 milioane de lei. Restul banilor a venit de la Politehnică.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Universitatea de Vest a premiat cei mai merituoși membri ai comunității academice în cadrul galei anuale/FOTO

Sala Teatrului Național Timișoara a găzduit, marți seara, ediția a zecea a Galei Premiilor UVT.…

5 minute ago

Implementarea proiectului autobuzelor electrice a fost prelungită încă un an

Finalizarea proiectului prin care Timișoara a primit 44 de autobuze electrice pentru transportul în comun…

18 minute ago

UPT, singura universitate premiată la Romanian Automotive Forum & Awards 2024

Colaborare de succces. Parteneriatul dintre Universitatea Politehnica Timișoara și sediile Continental din Timișoara a fost…

55 de minute ago

Taxele și impozitele locale au creat interes în plenul Consiliului Local Timișoara

Consilierii locali timișoreni au primit la vot, la ședința de plen extraordinară de marți un…

O oră ago

Se deschide cea mai nouă ediție a Expo Mobila Timișoara

Începând de joi, de la ora 10, Expo Mobila Timișoara își deschide porțile atât pentru…

2 ore ago

Lasconi cu Băsescu, Ciucă cu… Dani Mocanu. Apelul la unitatea dreptei făcut de Bolojan a dat ceva roade

Cu exact o săptămână înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, liberalul Ilie Bolojan, într-una din…

4 ore ago