Categories: Primăria Timişoara

Sala Polivalenta, santier uitat pana la Sfantu’ Asteapta

Șantierul de la Sala Polivalentă a Politehnicii este efectiv în aer și nimeni nu poate spune când va fi terminat. O recunoaște primarul Nicolae Robu, care spune că Politehnica ar putea apela la instanță, dar ar putea căuta, de asemenea, și un nou constructor. Nimic nu e cert, în afară de sumele importante plătite până acum.

În martie 2013, Primăria Timișoara și Universitatea Politehnică s-au asociat pentru construirea Sălii Polivalente de la Baza 2. Construcția, începută pe vremea mandatului de rector al lui Nicolae Robu și oprită din lipsă de fonduri, ar fi trebuit deschisă în iunie 2015, la Campionatul European de Baschet Feminin. Aproape doi ani mai târziu, sala e tot în șantier, iar un termen de finalizare ține de utopic. „Sala Polivalentă va fi finalizată, pentru că, pe de o parte, conducerea Universității Politehnica este foarte interesată să ducă lucrurile la bun sfârșit și nu are nicio vină că s-a ajuns aici unde s-a ajuns. Pe de altă parte, noi, Primăria Timișoara, suntem foarte interesați să ducem lucrurile la bun sfârșit. Problema este că firma care a avut antreprenoriatul general a intrat în insolvență, a întâmpinat dificultăți foarte mari și a întârziat foarte mult cu lucrările. Între timp, s-au impus expertize ale soluțiilor prevăzute de proiectant, în urma modificărilor de legislație. În urma expertizelor a rezultat că trebuie făcute niște intervenții care n-au fost prevăzute inițial și apar dispute pe acest subiect între firma, așa prăpădită cum e ea acum, că nu pot să-i spun altfel, și titularul de proiect, care este Universitatea Politehnica”, explică acum primarul Nicolae Robu.

„Până la urmă, se vor găsi soluții, fie și în instanță, dacă nu se va putea amiabil. Sunt foarte dezamăgit de firma Maratti, sunt foarte dezamăgit de Ovidiu Rațiu (proprietarul acesteia – n.r.), pentru atitudinea pe care avut-o de-a lungul timpului față de acest obiectiv. Într-o altă vreme, era un om serios, implicat, care a făcut și treabă bună”, a continuat edilul. Conform acestuia, primăria nu poate interveni în niciun fel. „Primăria nu are decât rolul de finanțator și coproprietar. UPT poate recurge la instanța de judecată, dacă nu se vor înțelege. Știu că s-a cerut firmei să predea documentele cu ce s-a făcut până acum, pentru a se căuta un alt executant, pentru că în acest om și în firma sa nu mai există încredere”, a mai declarat Robu.

Construcția sălii de sport costă 29.9 milioane de lei, din care primăria a alocat 14,8 milioane de lei. În bugetul local pe 2016 a fost prevăzută suma de 6,6 milioane de lei. Restul banilor a venit de la Politehnică.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

8 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

10 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

11 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

12 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

17 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

18 ore ago