Categories: Politicieni

Adio si racord la autostrada de la Sinandrei, si sala de sport

Niciunul dintre amendamentele propuse de liberali nu a trecut de Comisia de buget-finanțe, unde a fost discutat bugetul de stat. Nu vor intra la finanțare în 2017 nici racordul la autostrada spre Arad, de la bifurcația Sînandrei, nici construirea unor complexuri sportive în Timișoara și alte orașe.

Amendamentele PNL pentru Timiș au fost respinse de PSD

Amendamentele depuse de PNL Timiş pentru suplimentarea fondurilor alocate obiectivelor Timișoarei au fost respinse de reprezentanții coaliției de la guvernare. Este vorba despre complexele sportive, stadionul nou și noul racord la autostradă.Toate amendamentele ce vizau finantare prin PNDL nu au fost acceptate pentru dezbatere în comisie.
Urmăriți în video atașat luările de cuvânt ale deputatului #PNL de Timiș, Marilen Gabriel Pirtea.

Posted by PNL Timiş on Saturday, February 4, 2017

Parlamentarii liberali de Timiș au anunțat că vor depune trei amendamente la bugetul național. Acestea se referă la banii de pe PNDL pentru proiectele aflate deja în derulare în Timiș, racordul la autostradă de la Sînandrei și documentațiile tehnice pentru mai multe săli de sport și un stadion care ar urma să fie construite la Timișoara, dar și în alte orașe. A existat și un al patrulea, legat de spitalul regional, care a fost deja respins. Sâmbătă, alte două amendamente pentru Timiș au fost trântite în Comisia de buget-finanțe. Acestea au fost prezentate de deputatul Marilen Pirtea. Primul amendament viza „finanțarea elaborării studiului de fezabilitate, proiectului tehnic, exproprierilor aferente realizării obiectivului de investiții «Racord la autostradă bifurcația Arad – Sînandrei», obiectiv de investiții de interes național”, pentru care suma propusă era de 2 milioane de lei. Acesta a fost primul respins. Cel de-al doilea se referea la finanțarea, în anul 2017, a studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice „în vederea demarării lucrărilor de construire la complexurile sportive în municipiile Timișoara, Iași și Constanța și a unui stadion de 42.000 locuri în municipiul Timișoara”. Nici măcar invocarea, de către Pirtea, a titlului de Capitală Europeană a Culturii, pe care Timișoara îl va deține în 2021, și a importanței acestuia pentru România n-a contat. Reprezentanții Ministerului de Finanțe au răspuns sec: „Nu susținem, nu are temei legal”. S-a votat, și acest amendament fiind respins.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

11 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

14 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

15 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

15 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

16 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

17 ore ago