Categories: Ziaristu' de terasă

Cand copiii nu mai spun lucruri trasnite: Guvernul a dat liber la furat

A doua așa-numită Marți Neagră a început nefericit pentru familia subsemnatului. La şcoală, băiatului i-au fost furaţi „adidaşii” uitaţi câteva minute – poate neglijent – pe un dulap. Totuşi, de opt ani de când copilul este la această şcoală, n-am auzit niciodată să se fi întâmplat un astfel de lucru. Normal, după-amiaza n-a fost mare fericire în familie, pe lângă pantofii de sport fiind furată şi o pereche de talonete, care se fac destul de greu, la comandă şi nu chiar ieftin.

Câteva ore mai târziu, se ştie, la ceas de noapte, când lotrii ies la furat şi tâlhărit, ai noştri guvernanţi au dat două acte normative în favoarea infractorilor cu gulere albe sau nu. Reacţia copilului a fost formidabilă în acel moment: „Voi sunteţi trişti că mi-au furat nişte adidaşi. Dar ce-o să fie de acum încolo că guvernul a dat liber la furat?”. De această dată, n-a fost o vorbă trăsnită spusă de-un copil. Percepţia publicului vizavi de ce s-a întâmplat marţi în ceas de noapte este că s-a făcut o invitaţie de la cel mai înalt nivel la tâlhării, hoţii, violuri etc. Percepţia pentru multă lume este că hoţii şi infractorii din România au acum un aliat puternic. Este vorba chiar de guvern, iar prin extensie, de alianţa PSD-ALDE. Mai grav este că şi infractorii ştiu acest lucru. Evenimentele din perioada următoare vor confirma acest lucru. Am arătat mai sus că n-am auzit de alt furt în şcoală. De ce s-a întâmplat acum? Oare nu fiindcă acel hoţ, copil sau poate nu, auzise şi el că actualul guvern este protector al hoţilor? Că de acum înainte hoţia va fi considerată o virtute, iar păgubiţii nişte fraieri?

În acelaşi timp, procurorii şi poliţiştii vor fi demotivaţi în munca lor. La urma urmei, de ce să mai fugi după infractori, când guvernanţii îi pun în libertate apoi? Nu mai bine stau în birouri şi aşteaptă să treacă orele de muncă? Noapte bună, români, vin vremuri grele. Baricadaţi-vă bine prin case, faceţi-vă provizii, fiindcă a venit vremea ticăloşilor!

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

9 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

10 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

12 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

13 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

15 ore ago