CJ Timis mai are o saptamana sa refaca doua proiecte de 25 de milioane de euro

Cele două proiecte în valoare de 25 de milioane de euro retrase de CJ Timiș de la ADR Vest vor fi redepuse până la finele acestei luni. Este vorba despre reabilitarea unor drumuri județene, pentru care se solicită finanțare din fonduri europene pe infrastructură. Proiectele au fost depuse în noiembrie 2016 și sunt în curs de refacere. Călin Dobra spune că banii nu sunt pierduți.

În octombrie 2016, Sorin Grindeanu, la acea vreme președinte al CJ Timiș, spunea că instituția pe care o conducea vrea să depună la ADR Vest două proiecte importante: două reabilitări de drumuri județene, care trebuie aprobate pe măsura 6.1, Infrastructură. „Noi propunem două proiecte, în valoare de 25 de milioane de euro aproximativ. Este vorba despre drumul judeţean Parţa – Peciu Nou – Foeni şi al doilea drum, de la Cărpiniş până la ieşirea din judeţ, Variaş – Gelu, pe unde se trece în judeţul Arad şi se face legătura pe la Pecica, direct în autostradă. Sunt optimist că aceste două proiecte vor putea fi depuse în termen, astfel încât să fie eligibile şi să și câştigăm. Urmează licitaţii, sumele se pot duce în jos, dar pe ceea ce avem noi acum ca studii e vorba de 25 de milioane de euro”, declara Grindeanu. Proiectele au fost depuse la ADR Vest în noiembrie 2016, dar ulterior au fost retrase.

Succesorul lui Grindeanu la șefia CJ Timiș, Călin Dobra, spune că suma de 25 de milioane de euro nu este pierdută, deși admite întârzierea. „Se lucrează la proiecte, avem termen până la sfârşitul lunii februarie să le redepunem la ADR. Au apărut modificări, au apărut și anumite probleme din punct de vedere al suprafeței de teren. Totul se reglementează și proiectele vor fi depuse în termenul stabilit. Sper să nu fie probleme. Aceste drumuri sunt în cadrul unor hotărâri ale Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest (CDR Vest), din care face parte toate cele patru județe din Regiunea 5 Vest. Nu se «încalecă» de a veni alt județ și a depune în locul nostru. Trebuie însă să ne mișcăm repede, pentru că suntem un pic întârziați. Sper cât mai repede să semnăm contractul de finanțare”, a spus Dobra.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

27 de minute ago

Presiune redusă la apă miercuri în Freidorf şi Dâmboviţa. La Liebling se ia apa câteva zile

Miercuri, 8 mai, între orele 00-21 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

O oră ago

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

14 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

14 ore ago