Categories: Politicieni

6 din cei 10 deputati de Timis au votat pentru Ziua Olteniei!

Este oficial: în 21 martie va fi sărbătorită de acum încolo, în toată țara, deci și în Timiș, Ziua Olteniei. Votul final pentru intrarea în vigoare a proiectului de lege la a cărui întocmire a contribuit și fostul deputat de Timiș Ion Răducanu, originar din județul Gorj, a fost dat marți în Camera Deputaților.

În fiecare an, pe 21 martie, va putea fi sărbătorită în toată ţara, dar şi peste hotare Ziua Olteniei. Un proiect de lege a fost votat în Senat în noiembrie 2016, iar marți, 21 martie, a fost supus la vot și în Camera Deputaților. Inţiatorii acestei legi sunt 27 de deputaţi şi senatori, din mai toate partidele politice. Toţi reprezintă judeţe din Oltenia, cu excepţia fostului deputat UNPR de Timiş Ion Răducanu, născut totuși în județul Gorj. Au fost prezenți la votul din camera inferioară a parlamentului 271 deputați, din care 213 au votat pentru Ziua Olteniei. 30 au fost împotrivă, 25 s-au abținut, iar 3 nu au votat. Au votat „pro”: Matei Suciu – PSD, Alfred Simonis – PSD, Adrian Pau – PSD, Bianca Gavriliță – PSD, Marilen Pirtea – PNL și Marian Cucșa – ALDE. Au lipsit Ben-Oni Ardelean – PNL, Pavel Popescu – PNL și Cornel Sămărtinean – PMP. Cătălin Drulă, de la USR, a votat „nu”. Petronela Csokany, de la Uniunea Bulgarilor, fost consilier local la Timișoara, s-a abținut, iar Slavoliub Adnagi, de la Uniunea Sârbilor, a votat „da”, la fel ca Ovidiu Ganț, de la Forumul Democrat German, și el tot din Timiș, dar ales pe listele din Sibiu.

De acum încolo, Primăria Timișoara și CJ Timiș vor finanța „în limita fondurilor disponibile” această sărbătoare. În proiectul de lege scrie așa: „Se instituie ziua de 21 martie – Ziua Olteniei. Sărbătorirea anuală a Zilei Olteniei va fi marcată de autorităţile centrale şi locale, precum şi de instituţiile publice de cultură din ţară şi străinătate, prin organizarea unor programe şi manifestări cu caracter cultural-artistic şi ştiinţific. Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale vor sprijini material şi logistic organizarea şi desfăşurarea programelor şi manifestărilor prevăzute, în limita fondurilor disponibile. Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune, în calitate de servicii publice, vor include în programele lor emisiuni culturale ori aspecte de la manifestările dedicate acestei sărbători”. (sursa foto: www.craiovaculturala.ro)

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Vântul face victime în Timișoara! Tânăr rănit în timp ce încerca să dea o mână de ajutor

Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că,…

6 minute ago

Menajeria infracţională de AUR. După un bătăuş de copii la Buziaş, un ales local violator la Giarmata

Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…

2 ore ago

AIM School, noua școală de muzică în Iulius Town, organizează trei seri de master class. Printre invitați, Radu Pieloiu, toboșarul de la Subcarpați

În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…

2 ore ago

Elena Lasconi – Singura opțiune de încredere pentru o România pentru toți

În contextul actual al alegerilor prezidențiale, votul pentru Elena Lasconi din primul tur este mai…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 22 noiembrie 2024

Pentru data de 22.11.2024, toate lucrările vor fi sistate din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Se…

3 ore ago

Universitatea Politehnica Timișoara şi Universitatea de Vest mai bifează un top internațional de specialitate

Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…

16 ore ago