Categories: Economic

Oamenii de afaceri italieni din zona de vest a Romaniei se intalnesc cu autoritatile

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș marchează, săptămâna viitoare, o premieră, organizând un seminar legislativ destinat comunităţii de afaceri italiene din zona de vest a României. Evenimentul este pus la punct împreună cu Camera de Comerț Italiană pentru România, sub egida Ambasadei Italiei la București.

La Centrul Regional de Afaceri din Timişoara va avea loc, pe 29 martie, de la ora 11, seminarul „Firmele italiene întâlnesc instituțiile statului”. Acţiunea își propune să fie o platformă de informare și dialog între firmele italiene care își desfășoară activitatea în județul Timiș și principalii actori din administraţia publică locală. La discuţii vor participa lideri ai mediului de afaceri, reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene, ai instituţiilor deconcentrate din Timiş, reprezentanţi ai corpului diplomatic. Evenimentul a apărut din dorința firmelor italiene de a fi informate asupra legislației naționale în vigoare, pentru a putea preveni încălcarea legii și sancțiunile ce decurg din aceasta. În cadrul conferinței, vor fi prezentate motive și oportunități pentru a face afaceri în județul Timiș, serviciile suport oferite de CCIAT și CCIpR. „Este un eveniment deosebit, pentru că e foarte dificil să aduci împreună oamenii de afaceri italieni într-un singur loc. Ei vin, fac investiţii mari aici, după care conducerea este realizată de reprezentanţi de origine română. Iar aceştia sunt interesaţi să facă rezultate cât mai bune, să le raporteze la centrală, nu să se întâlnească membrii ai comunităţii de afaceri. Noi vom merge personal la firme să-i învităm la discuţii”, a declarat Vincezo Modelo, reprezentantul Camerei de Comerţ Italiene pentru România.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago