Grindeanu, la intalnirea cu primarii: Banii de la guvern nu ajung, faceti proiecte europene! / FOTO

Aglomerație mare, sâmbătă dimineață, la Consiliul Județean Timiș, unde zeci de primari, indiferent de culoarea politică, consilieri județeni și alți reprezentanți ai administrației locale au venit la o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu și ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh. Mesajul lui Grindeanu: nu așteptați doar bani de la guvern, faceți proiecte pentru finanțare europeană!

Sala Multifuncțională a CJ Timiș a fost plină ochi sâmbătă dimineață, la întâlnirea primarilor cu șeful guvernului, Sorin Grindeanu, și ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh. Tema discuției: Programul Național de Dezvoltare Locală și finanțările europene. Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, a făcut o prezentare a proiectelor pe care intenționează să le pună în practică începând din acest an. Printre acestea, construirea unei maternități și a unui nou spital de psihiatrie, dar și a unui centru pentru copiii cu dizabilități. Șeful CJ Timiș a promis și continuarea lucrărilor la așa-numitele centuri ocolitoare ale Timișoarei. „În ceea ce privește modernizarea infrastructurii de transport rutier, lucrăm la documentația pentru finanțarea următoarelor obiective din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020: modernizarea DJ 693, modernizarea DJ 691, lărgirea la patru benzi a unor sectoare din centura Timișoara și legătura cu autostrada A1, modernizarea DJ 593 și modernizarea DJ 684, un drum care va deschide dezvoltarea turistică în zona de nord est a județului Timiș”, a mai declarat Călin Dobra. El a amintit și proiectele sălii polivalente de 16.000 de locuri și a stadionului de 32.000 locuri, ambele cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții.

Premierul Sorin Grindeanu și-a început speech-ul cu o glumă – „Au trecut doar două luni de când am plec și văd că nu vă descurcați fără mine” – dar a trecut apoi într-un registru serios. „Sper ca toate proiectele pe care le-a propus Călin Dobra să le poate până în 2020, dar nu doar cu sprijinul guvernului, ci depunând proiecte europene, finanțări europene extrem de importante. Acest program național (PNDL – n.r.) este unul de succes, noi estimăm că vor fi în jur de 5.000 de proiecte (…) Erau peste 8.000 de proiecte depuse, ceea ce înseamnă că fiecare dintre dumneavoastră considerați, ca și noi, că acest program național este un succes și trebuie să continue. Legat de Timiș, primarii, și văd foarte mulți în sală, indiferent de culoarea politică, au nevoie de o întâlnire tehnică legată de modul în care se va desfășura jurizarea. Această întâlnire tehnică va fi cu vicepremierul Sevil Shhaideh, cu secretarul de stat Adrian Gâdea, cu secretarul general al guvernului, Mihai Busuioc, și cred că aceasta este cea mai importantă parte”, a spus premierul. Grindeanu a insistat pe importanța proiectelor cu finanțare europeană. „Vă rog să accesați tot ceea ce înseamnă fonduri europene, pentru că altfel nu are cum să ajungă tot ceea ce se cere a fi finanțat prin bugetul național. Tot ceea ce poate fi finanțat prin fonduri europene și s-a depus pe PNDL, aceea e varianta de finanțare. Nu vă așteptați la bugetul de stat”, a conchis Grindeanu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

2 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

3 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

3 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

4 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

5 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

6 ore ago