Categories: Administratie

Mai sunt doar 6: cum va redeveni parcul din Buzias raiul veveritelor

Nu prea mai întâlnești acum… Mariane la Buziaș, dar primăria din „Orășelul Inimii” speră ca, printr-o îngrijire mai atentă, parcul să redevină raiul veverițelor. În prezent, mai sunt doar vreo șase animăluțe, iar alte câteva au fost găsite într-un pod de casă la Silagiu.

Cândva, o plimbare prin parcul din Buziaș însemna, aproape sigur, și o întâlnire cu… Mariana, una dintre veverițele jucăușe care populau pitorească zonă de promenadă. În ultimii ani însă, prea puțini sunt cei care pot spune că au văzut vreun animăluț. Primarul Sorin Munteanu afirmă că, în prezent, în parc mai sunt doar vreo șase veverițe. „Am identificat vreo șase veverițe, am avut intenția să repopulăm parcul. Șase veverițe mai sunt în parc. La Silagiu, în podul casei doctoriței, am descoperit, de asemenea, veverițe. E posibil să se fi refugiat acolo pentru că nu au avut mâncare sau din cauza câinilor vagabonzi. Sunt tot felul de pericole pentru veverițe. Au fost cazuri când au fost călcate de masini pe când traversau șoseaua”, afirmă edilul.

S-a încercat cumpărarea de veverițe, la prețul de aproximativ 100 de euro, dar șansele ca ele să se aclimatizeze erau destul de reduse. „Am găsit doar veverițe canadiene, undeva în zona Brașovului, dar ni s-a explicat că întreținerea lor, modul în care se vor obișnui cu habitatul în care trebuie să crească e unul diferit. Trebuie să le protejăm pe cele pe care le avem”, a mai declarat primarul. Anul trecut, Primăria Buziaș a organizat prima ediție a Zilelor Veveriței. În 2017, evenimentul se întoarce, în zilele de 3 și 4 iunie. Programul nu este încă stabilit integral, dar, spune Sorin Munteanu, buzieșenii și oaspeții lor vor avea parte sigur de concerte cu Anna Lesko și Deep Central, dar și de un spectacol al filarmonicii. Zilele Veveriței vor fi doar o parte a unui eveniment mai amplu, denumit Zilele Culturii Buzieșene, care vor avea loc în intervalul 31 mai-4 iunie.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

29 de minute ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

4 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

7 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

7 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

9 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

10 ore ago