Categories: Primăria Timişoara

Promisiune de la primarie: pe str. Dr. Ioan Muresan vine asfaltul! Acum se circula ca prin transee / FOTO

Timișorenii care locuiesc pe strada Dr. Ioan Mureșan, pe porțiunea dintre str. Drubeta și str. Salcâmilor, circulă, de aproape un an și jumătate, printre tranșee. Asta, după ce a fost scoasă parțial piatra cubică și în loc a rămas noroiul. Primăria caută abia acum soluții.

Dezbaterea legată de scoaterea pietrei cubice de pe 14 străzi din Timișoara a readus în discuție situația incredibilă în care se află, de aproximativ un an și jumătate, mai mulți locuitorii din zona străzii Dr. Ioan Mureșan, porțiunea dinspre strada Drubeta. De aici, piatra cubică a fost scoasă deja, dar nici vorbă de asfalt, așa că oamenii sunt ca la țară, deși trăiesc nu foarte departe de centrul Timișoarei. Când plouă, îți trebuie cizme de cauciuc să ieși din curte, iar când e uscat, parcă ești în Sahara, din cauza prafului care se ridică la fiecare mișcare. „Să vă invit pe strada pe care locuiesc și să observați că parcă nu locuiesc în Timișoara. Denivelările au început cu mulți ani în urmă, când se lucra la Bd. Rebreanu și s-a deviat pe strada noastră. Au început apoi cei de la Aquatim, care au scos piatra cubică, dar n-au pus-o fost la loc în aceleași condiții și au început să apară gropi mari. La sfârșitul lui 2015, a fost furată piatra cubică. Așa consider eu, pentru că au apărut mijloace de transport, s-a încărcat piatra cubică și nu s-a pus nimic în loc (…) Vă rog să veniți să vedeți cum arată strada, ne rupem mașinile, sunt parcate mașini și de-o parte și de alta, mai vine și mașina de gunoi, grea. Durerea mea este că nu știe nimeni cum se face strada, în orice situație… măcar piatră normală să se pună (…) În toamna lui 2015 s-a luat piatra. Cei de la SDM ne-au pus afiș să nu parcăm, că urmează să asfalteze. Am tot așteptat și nu s-a întâmplat nimic. Am dat telefon și ni s-a spus că nu se poate, că e ceață. Am așteptat ca fraierii”, a rezumat situația unul dintre cei care stau în zona „calamitată”.

Primarul Nicolae Robu recunoaște că strada a fost lăsată în plata Domnului, după scoaterea pietrei, dar spune că intervenția nu se poate face oricum. „Este o zonă protejată, nu este voie, nu se poate interveni așa. Știu că este cum spuneți dvs, dar vă rog să înțelegeți că nu sunt pe propria moșie, să zic că aduc două roabe de piatră și astup gropile”, a afirmat edilul. Robu spune că se va interveni totuși în regim de urgență. „Pe strada Dr. Ioan Mureșan am cerut celor de la Direcția Tehnică să vadă situația pe teren și să ia cele mai bune măsuri. Se va vedea care este soluția de avarie”, a declarat acesta. De ce s-a ajuns să se lucreze astfel, să scoți piatra și să lași în urmă potopul, e altă discuție. Piatra de pe Dr. Ioan Mureșan a fost folosită în zona centrului istoric și a fost scoasă cu aviz de la Direcția de Cultură. Robu spune că a fost inventariată, iar ce a rămas neutilizat se află încă în depozitele RATT.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

20 decembrie 1989. Ziua în care Timişoara s-a declarat liberă de comunism

Ziua de 20 decembrie va rămâne pentru totdeauna în istorie drept ziua în care Timișoara…

O oră ago

Concert de colinde, sâmbătă, la Jebel

Duminică, 21 decembrie, de la ora 18.00, la Casa Naţională “Efta Botoca” din Jebel va…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 decembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.12.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

E gata fântâna arteziană din piațeta Gării de Nord Timișoara/FOTO

Proiectul de reabilitare a Gării de Nord Timișoara a ajuns într-un nou stadiu, piațeta din…

13 ore ago

O lumânare aprinsă a creat haos într-un bloc din Timișoara

Joi, 19 decembrie, în jurul orei 17:45, ISU Timiș a fost anunțat despre producerea unui…

13 ore ago

Proiectul taxelor și impozitelor pe 2025 a picat la votul din Consiliul Local!

Mult disputatul proiect al taxelor și impozitelor la nivel maxim permis de legislația fiscală, pentru…

13 ore ago