Meritocratie marca PSD: Calin Dobra si-a pus verisoara director la spitalul din Jebel

N-are nicio treabă cu domeniul medical sau cu psihiatria. În schimb are un „argument” mult mai bun: e verișoara președintelui CJ Timiș, Călin Dobra. Motiv pentru care Monica Trușcă e noul director al spitalului de psihiatrie din Jebel.

PSD-iștii din Timiș sunt destul de iritați în acest moment fiindcă, deși au câștigat alegerile și au dat chiar premierul țării, n-au primit binecunoscutele sinecuri ale Puterii. E vorba evident de funcțiile de șefi ai instituțiilor descentralizate. De altfel, PSD n-a schimbat nici măcar prefectul în Timiș, spre supărarea unor vânători ai acestui scaun. Nu același lucru se poate spune însă despre președintele executiv al PSD Timiș, Călin Dobra. Omul care conduce de facto filiala în absența lui Sorin Grindeanu și-a „rezolvat” imediat o rudă apropiată. Este vorba de vara sa, Monica Trușcă, numită pe șest director al spitalului de psihiatrie din Jebel. Evident, ruda președintelui CJ Timiș n-are nici în clin, nici în mânecă cu domeniul medical sau vreo legătură cu psihiatria, lucru care n-a contat însă în momentul în care a fost numită. Ea vine în această funcție din cea de director adjunct la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Timiș. Acolo unde a fost numită tot pe criterii politice și pe mâna lui Dobra. În trecut, Trușcă a deținut o firmă de publicitate care a avut mai multe contracte cu instituții publice controlate de PSD-iști. Ea o înlocuiește la Jebel pe Bianca Gavriliță, aleasă în decembrie anul trecut deputat pe lista PSD. De altfel, Gavriliță s-a ocupat la Ministerul Sănătății de formalitățile numirii lui Trușcă.
UPDATE: „Sunt managerul spitalului, nu director, și am fost numită interimar în această funcție, până la organizarea concursului pe post. Acesta ar urma să aibă loc peste aproximativ două luni”, a spus Monica Trușcă. (sursa foto: www.facebook.com)

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

6 ore ago