Categories: Poli Timisoara

Robu ii cere lui Grindeanu ordonanta pentru Poli: Sa se spuna clar ca autoritatile locale pot da bani la sport

Mulțumit de victoria lui ACS Poli contra lui FC Voluntari, în play-out-ul Ligii I, primarul Nicolae Robu se declară uimit de felul în care echipa ilfoveană este susținută din bani publici. El cere premierului Sorin Grindeanu să schimbe legile privind finanțarea sportului înainte de terminarea campionatului.

ACS Poli a învins, luni seară, cu 1-0, FC Voluntari, în Liga I și se află, pentru prima dată, deasupra liniei de retrogradare. Oricât de încântat de rezultatele alb-violeților, Robu spune că a fost uimit după ce a discutat cu oficialii ilfoveni. „La acest club, 90% din acțiuni sunt deținute de CL Voluntari, iar 5% aparțin unei firme a CL, cum ar fi la noi SDM, de exemplu. În aceste condiții, CL dă bani fără nicio problemă. Se dau bani câți se dorește, Curtea de Conturi a fost în fiecare an în audit și spune că totul este în regulă. Hai să facem diferența. ACS Poli este ONG, care are membri asociați CL Timișoara, CJ Timiș și Universitatea Politehnica. Noi nu avem voie să dăm bani, dar suntem în competiție cu Voluntari și alții. Consideră cineva că este normal un astfel de lucru? Știam că sunt diferențe, iar acum este și mai strigător la cer, să vezi că acolo este o societate comercială. Ce să mai înțelegem? Nu este în regulă”, a declarat, marți, primarul Timișoarei.

Mai e o problemă, poate părea mică, dar știu că aproape fiecare dintre dumneavoastră vă confruntați cu ea, ca să vă dau un exemplu, cea legată de finanțarea sportului. Este o chestiune tratată în mod diferit de la o unitate administrativă la alta și nu există o practică unitară. De aceea, la ultima ședință de guvern, l-am rugat pe ministrul Tineretului și Sportului, împreună cu Ministerul Dezvoltării, cât mai rapid, să așezăm și această lege, să o clarificăm, pentru că de prea multe ori au fost – și avem exemple în acești ani – practici diferite de la un oraș la altul sau de la un consiliu județean la altul.
Premierul Sorin Grindeanu, pe 13 martie 2017

Nicolae Robu așteaptă acum o reacție promptă din partea guvernului. „Prim-ministrul Sorin Grindeanu a spus că se va corecta legislația pentru sport. E vorba despre 20 de rânduri de lege. Se termină campionatele, hai să scoatem rapid, cum s-au putut scoate altele. Hai să se genereze o ordonanță de urgență care să nu încalce bugetul de stat al României (…) Ceva care să permită de o manieră clară, neinterpretabilă, autorităților locale să-și exercite prerogative statuate inclusiv prin Constituție și prin Legea administrației publice locale. Atâta trebuie să se spună, că autoritățile publice locale au dreptul, au posibilitatea ca, prin decizii proprii, să finanțeze sportul (…) Legea trebuie să fie clară, să nu cadă victime oameni de bună credință, oameni care nu au nimic necinstit în conduita lor, ci, pur și simplu, vor să facă bine public și, din cauza ambiguităților din lege, ajung în postura de a fi acuzați de diverse lucruri”, a mai spus edilul. De doi ani, nici CL Timișoara, nici CJ Timiș nu au mai dat bani pentru ACS Poli, după ce un control al Curții de Conturi a stabilit că acest lucru ar fi ilegal.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

9 ore ago