Categories: Economic

Sase antreprenori vor pleca la munca si la schimb de experienta in alte tari

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a lansat sesiunea 2017 a sub-programului Pioneers into Practice din cadrul Climate Kic, cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbărilor climatice. Puteți pleca, timp de câteva săptămâni, să lucrați în străinătate.

Pioneers Into Practice este un program educațional, cu o componentă de mobilitate. „Pionierii”, experți în diferite domenii Climate Kic (sustenabilitate, durabilitate, eficiență energetică, smart cities, smart transitions, system innovation etc.), vor lucra, pentru o perioadă de 4-6 săptămâni, în lunile septembrie – octombrie, într-o organizație gazdă într-una din țările partenere: Spania, Polonia, Malta, Germania, Marea Britanie, Italia, Estonia, Olanda. „Pionerii” sunt încurajați să iasă din zona de confort, să efectueze stagii în sectoare de activitate diferite de cele în care activează, să dezvolte o abordare interdisciplinară și să testeze o cultură organizațională nouă. Înainte să plece, ei voi participa la un proiect online, pe durata căruia vor lucra în echipe la câte un proiect de grup care va avea ca temă o provocare locală. În plus, vor avea loc două workshopuri la Timișoara, în perioada 16 – 18 mai, respectiv 6 – 7 noiembrie. Termenul limită de înscriere la acest program este 21 aprilie. Înscrierea constă în completarea unui formular și depunerea unui CV. Urmează un interviu, care, pentru cei care nu sunt din Timișoara, poate avea loc pe Skype. Bugetul alocat fiecărei persoane este de 2.000 euro și acoperă costurile de transport, cazare și masă pe perioada stagiului. Detalii despre program sunt disponibile pe site-ul: https://pioneers.climate-kic.org. Informații suplimentare și înscrieri de participare, la tel. 0372-185286, e-mail, Cristina Bădulescu, coordonator Climate Kic din partea CCIAT.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

13 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

13 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

19 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

20 de ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

20 de ore ago