Începe, în sfârșit, ridicarea mașinilor parcate pe unde îi taie capul pe șoferi. Operațiunea, derulată de SDM, ar putea fi efectuată, în prima fază, pe pietonalele din centrul Timișoarei. Vestea bună pentru „bizoni” este că nu există decât un singur echipaj care se ocupă de săltarea mașinilor.
Legea permite primăriilor să ridice, din nou, mașinile parcate ilegal, dacă există un serviciu funcțional de ridicare și depozitare a vehiculelor. În ultimul plen, consilierii locali au votat ca ridicarea mașinilor să fie efectuată de SDM, societate care deține spațiu de depozitare, oameni și utilajele necesare pentru a pune în aplicare legea. Conform proiectului, vor putea fi ridicate și mașinile care încurcă lucrările. „Obiectul prezentului contract îl constituie delegarea de gestiune prin atribuire directă a serviciilor de blocare, ridicare, transport, depozitare și eliberare a autovehiculelor și remorcilor staționate neregulamentar, respectiv fără stăpân sau abandonate pe domeniul public sau privat al Municipiului Timișoara, precum și relocarea vehiculelor oprite/staționate în zonele în care se execută lucrări și care blochează frontul de lucru în cadrul execuției lucrărilor de reabilitare, modernizare sau intervenție la infrastructura tehnico-edilitară și/sau carosabil, trotuare etc.”, este notat în referatul proiectului.
Ridicarea mașinilor parcate pe unde îi taie capul pe șoferi va începe de îndată ce primarul Nicolae Robu va semna dispoziția care trebuie să ajungă la SDM, lucru care se întâmpla în aceste zile. Nu va exista niciun pic de clemență față de șoferii nesimțiți. „Mașinile vor fi ridicate direct. Noi am tot atenționat, de foartă multă vreme, conducătorii auto să nu-și lase mașinile în locuri nepermise, în care încurcă, și cred că nu se mai impune să avem o perioadă de grație”, a declarat Robu. Edilul spune că s-ar putea începe cu ridicarea vehiculelor din anumite locuri. „Absolut vorbim și de mașinile parcate pe străzile pietonale. Și acolo, și pe malul Begăi, pe spații verzi, în zonele pietonale din centru”, mai afirmă acesta.
Tariful pentru ridicarea vehiculelor parcate neregulamentar este de 150 de lei. Pentru relocare, adică ridicarea mașinii care împiedică buna efectuare a unor lucrări ale primăriei sau ale societăților primăriei se ajunge la 300 de lei, cu tot cu TVA. Atenție însă: dacă un șofer rămâne fără mașină pentru că a parcat-o neregulamentar, va trebui să plătească 500 de lei. Dacă se întoarce la mașină înainte de ridicare, va plăti doar 150 de lei. Ar mai trebui spus că SDM are doar un echipaj care se poate ocupa de mașinile parcate neregulamentar, dar există și o autoutilitară de rezervă. Autoturismele pot fi ridicate numai în prezența unui agent constatator, de la Poliția Locală sau de la cea Rutieră.
În contextul actual al alegerilor prezidențiale, votul pentru Elena Lasconi din primul tur este mai…
Pentru data de 22.11.2024, toate lucrările vor fi sistate din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Se…
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…