523.000 de euro pentru bisericile din Timisoara, de la bugetul local

Bisericile din Timișoara sunt așteptate să aducă, la primărie, documentațiile integrale pentru a primi bani de la bugetul local. Suma pusă la bătaie: 2,37 milioane de lei. Sunt așteptate completări la dosarele de finanțare depuse anul trecut până pe 20 aprilie.

Cultele din Timișoara primesc în continuare bani de la bugetul local, după un regulament care stabilește, negru pe alb, în ce condiții se pot finanța lucrări la lăcașurile de cult. S-a ajuns la acest regulament după ce, în anii trecuți, pentru acoperirea solicitărilor primite de la biserici a fost nevoie de alocări suplimentare. Bisericile pot primi bani pentru „lucrări şi servicii de reabilitare, amenajare, dotare, întreţinere, procurarea de materiale, prestări de servicii cu caracter funcţional, procurarea şi întreţinerea obiectelor de inventar (…) reparaţii curente şi capitale, conservarea şi întreţinerea bunurilor de patrimoniu, amenajarea de muzee cultural-religioase sau întreţinerea lor”. Totul se va face baza unui formular-tip, iar ulterior va fi întocmit un protocol de finanţare. Sunt obligatorii documente justificative, precum deviz de lucrări, copie după autorizaţia de construire pentru reparaţii capitale şi construcţii, declaraţia pe proprie răspundere a solicitantului că va folosi fondurile exclusiv pentru realizarea lucrărilor pentru care a cerut finanţare, dar și fotografii care să demonstreze stadiul obiectivului pentru care se solicită sprijin financiar. Primăria cere acum bisericilor să depună, în completare, documente la cererile de solicitare de sprijin financiar depuse în perioada 20 octombrie – 18 noiembrie 2016. Aceste documente se pot aduce la camera 12 a Primăriei Timișoara până pe 20 aprilie. Pentru a fi declarat eligibil, un dosar trebuie să fie complet, iar acest lucru să fie constatat de Comisia de analiză a solicitărilor. Toate detaliile pot fi găsite aici. Banii puși la dispoziție pentru unitățile de cult din Timișoara: exact 2,375 milioane de lei.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

17 minute ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

O oră ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

2 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

2 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

2 ore ago

Medalii de argint obținute de atleții Politehnicii Timișoara, la Naţionalele de alergare montană

Atleții Politehnicii Timișoara au fost la înălțime și la Campionatul Național de alergare montană, distanță…

2 ore ago