L-au prins pe Alin Nica: are nas PSD-ist!

Se spune că, în urmă cu aproape o lună, pe când Alin Nica era deja hotărât să intre în cursa pentru președinția PNL Timiș, la nivelul colaboratorilor primarului Nicolae Robu s-a format un fel de comando. Condus de fostul angajat SRI, apoi cărător de geantă al lui Vadim Tudor, acum bodyguard al primarului, pe numele lui Ionuț Nasleu, comandoul avea sarcina de-a descoperi eventuale schelete în dulapul primarului din Dudeștii Noi. Se știe, în perioada boom-ului imobiliar, legenda urbană spunea că orice primar de comună periurbană musai are câteva terenuri dosite, case puse pe numele altora și purcoaie de bani în saltele. Deci și la Nica trebuie găsit ceva. Informațiile compromițătoare, odată găsite, urma să fie puse în fața tânărului edil, pentru ca acesta să se retragă din cursa la șefia PNL Timiș. Refuză, dăm totul la presa pe care o controlăm! Și tot iese ceva.

Vă întrebați, și pe bună dreptate, de ce se recurge la astfel de jocuri murdare. Mai ales că Robu și-a rezolvat problema unui nou mandat în fruntea filialei, cu acele penibile criterii de desemnare a delegaților care vor vota. Criterii prin care au fost premiate organizațiile perdante și penalizate cele performante. Ei bine, țuțării lui Robu știu că acesta nu înghite vreun afront, nu concepe ca cineva să se pună cu el într-o competiție. Mai ales un primăraș de sat, cum se vorbește despre Nica în partid. Robu vrea să fie adulat de toată lumea, se crede providențial, atât pentru partid, cât și pentru Timișoara. Iar țuțării trebuie să-i facă pe plac. Gândiți-vă că Robu spune că 80% dintre timișoreni îl iubesc și au încredere în el. Adică liberali și PSD-iști, PMP-iști și liber-schimbiști etc. Păi dacă la nivelul Timișoarei are 80%, în partid ar trebui să aibă sprijinul a cel puțin… 120%. Or, și cinci procente să aibă „primărașul” la alegeri ar fi deja un afront la adresa „providențialului”. Care ar trebui să candideze de unul singur, în concepția celor din jurul lui Robu.

Din nefericire pentru căutătorii în ape tulburi n-au găsit nimic compromițător din trecutul lui Nica. Ba pardon au găsit ceva care s-a transformat în mare știre de presă. Respectiv că Alin Nica este finul primarului PSD din Becicherecu Mic, Raimond Rusu. Aluzia e cât se poate de clară! Alin Nica este „vândut” PSD și ar pune PNL Timiș în slujba nașului. Ce contează că Rusu nu era PSD-ist când l-a cununat pe Nica? Sau că același Rusu este patronul principalului sponsor al lui Poli, Casa Rusu. Adică omul a dat bani pentru comunitate, n-a luat.

Să mai vorbim desprea nași, fini, cumetrii? Atunci ar trebui spus că Nasleu e finul afaceristului, fost membru PSD, care a primit de la primărie fără HCL un teren pe care și-a ridicat o benzinărie. Cum ar veni, a primit, n-a dat ca în cazul lui Rusu. Sau să mai vorbim de cealaltă mână dreaptă a lui Robu, Alin Popoviciu, care căra gențile și apoi s-a asociat cu cancerul metastatic al politicii românești din ultimii 12 ani? Exact e vorba de Elena Udrea.

Și ar mai fi aici o chestiune de genul „Hoțul strigă hoții”. În timp ce se sugerează că Nica ar fi omul PSD, în teritoriu, Robu este sprijinit de PSD-iști în perspectiva alegerilor interne. E pe bune! În paranteză fie spus, nu e prima dată când în alegerile interne ale PNL Timiș își bagă alții coada. La ultimele alegeri, din 2010, când se se băteau Robu cu Sorin Supuran, ultimul a fost sprijinit masiv de Constantin Ostaficiuc și PDL, pe atunci aflați pe cai mari. Dar n-a fost să fie. De ce și-ar dori PSD ca Robu să rămână în fruntea PNL Timiș? Simplu, fiindcă PNL condus de Robu va rămâne ciuca bătăilor PSD-iste, ca și până acum de altfel. Plus mai e un lucru sigur. Cu Robu șef la PNL Timiș, PSD și-a prezervat de pe acum președinția CJ Timiș. Și asta fiindcă niciodată, dar niciodată, Robu nu va accepta ca un liberal să aibă o funcție administrativă mai mare sau similară în rang cu a lui. S-a văzut asta și în vara trecută, când Robu a tăiat din start orice fel de negociere cu PMP.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Noul catalog Enjoy Life a ajuns la Iulius Town Timișoara!/Foto

Pentru cei care se bucură de zilele de primăvară și vor să întâmpine vara cu…

17 minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 17 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

43 de minute ago

Alfred Simonis și-a lansat candidatura la șefia consiliului județean în cadrul unui show electoral la sala Constantin Jude

Așa cum ”partenerul” său de alianță, Nicolae Robu, a avut parte de o lansare grandioasă…

9 ore ago

Debut excelent pentru CSU Politehnica la naţionalele de floretă

Politehnica Timișoara a câștigat două medalii joi, 16 mai, în prima zi a Campionatuliu Național…

16 ore ago

Specialiștii IFC au venit din nou la Timișoara. Caută cea mai bună soluție pentru un viitor spital municipal/FOTO

Cu doar aproximativ două săptămâni înainte de termenul de predare al studiului de prefezabilitate pentru…

17 ore ago

La Parța se pregătește festivalul de arheologie experimentală ”PreHistoria”

În organizarea Muzeului Național al Banatului va avea loc evenimentul „PreHistoria”, un festival de arheologie…

19 ore ago