Categories: Social

Cat costa nesimtirea unui politist local? Exact 580 de lei!

900 de lei pentru că a comentat la poza cu mașinile Poliției Locale parcate pe trotuar. Mult mai puțin pentru fiecare agent căruia i s-a fâlfâit de lege. E finalul poveștii în care a fost implicat, în ultima săptămână, un revoluționar și instituția condusă de Dorel Cojan.

O fotografie cu două mașini ale Poliției Locale parcate pe trotuar și comentariul atașat ei – prin care un timișorean îi cerea „milițianului” Dorel Cojan să-și amendeze subordonații – a stârnit un adevărat scandal în ultima săptămână. Cel care a repostat imaginea, Corneliu N. Vaida, s-a ales cu 900 de lei amendă, pentru injurii aduse polițiștilor locali, și a fost nevoie de o solicitare expresă a primarului Nicolae Robu, pentru ca agenții lipsiți de bun simț să fie sancționați, la rândul lor. „Cei doi polițiști locali care s-au aflat la volanul autovehiculor oprite pe platforma din fața instituției la data de 12.04.2017, încurcând circulația pietonilor, fapt semnalat de altfel pe o persoană care a făcut o fotografie ce a circulat pe rețeaua de socializare și în mass-media, au fost sancționați conform OUG 195/2002 – Codul Rutier, cu câte 290 lei fiecare și câte 2 puncte penalizare la permis, fapta fiind prevăzută de art. 142 lit. N, unde este stipulat că se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, dacă nu se asigură spațiu de cel puțin un metru pentru circulația pietonilor”, au anunat, inițial, cei de la Poliția Locală. De fapt, suma cu care au fost amendați cei doi este de 580 de lei / polițist, așa cum scrie în procesul-verbal. „Poliția Locală a luat toate măsurile ca pe viitor astfel de situații să nu se mai întâmple, fiind montate camere de luat vederi și urmând a se trasa zona destinată pietonilor, nefiind vorba despre un trotuar strict delimitat”, au mai precizat subordonații lui Dorel Cojan.

Primarul Nicolae Robu spune acum că situația în care se află Corneliu N. Vaida ar trebui să rămână una singulară și că polițiștii ar trebui să aibă alte preocupări, nu să vadă ce se scrie pe rețelele de socializare. „Nu trebuie să fie preocupată Poliția Locală de ceea ce scriu diverse personaje din orașul nostru. Nu le dau numele, că ajungem să-i facem vedete, dar îi cunoașteți și dumneavoastră. Vor să-și facă notorietate cu astfel de gesturi. Până la un punct au dreptate, că au făcut publică o nerespectare a legii”, a afirmat edilul. Anterior, Poliția Locală îi avertizase pe timișoreni să aibă grijă ce postează pe rețelele de socializare, ca nu cumva afirmațiile lor să fie considerate… injurii.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 27 septembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 27.09.2024, unde se vor executa reparaţii…

33 de minute ago

Primăria Timișoara a finalizat lucrările de reabilitare de la fosta școală 28

La mai mult de un an de când a terminat de reparat acoperișul clădirii, Primăria…

15 ore ago

Muzică de handpan și atelier de mandale printre Aripi! O expoziție de neratat

Mandala este o cosmogramă mistică ce concentrează energie spirituală și pentru cel care o creează,…

16 ore ago

Gala Aniversară ELITh UPT are loc vineri

Universitatea Politehnica Timișoara organizează Gala aniversară ELITh, prin care marchează 100 de ani de la…

18 ore ago

Primăria oferă STPT un cămin pentru găzduirea șoferilor și vatmanilor din afara orașului. Societatea va trebui să îl renoveze

Societatea de Transport Public Timișoara primește cadou, de la Primărie, un cămin vechi și nefolosit,…

18 ore ago

Primarul Fritz nu e mulțumit de calitatea coșurilor de gunoi care au costat mii de lei bucata

Calitatea coșurilor de gunoi pe care Primăria Timișoara a dat mii de lei pe fiecare…

19 ore ago