Categories: Primăria Timişoara

Se deschide, in sfarsit, circulatia pe Martirilor! De luni dimineata, de la 9

Traficul pe Calea Martirilor se deschide oficial luni, 24 aprilie. Este anunțul oficial făcut de Primăria Timișoara. Circulația în zonă este restricționată de anul trecut, de când a început șantierul pentru extinderea la patru benzi a șoselei.

Primarul Nicolae Robu spunea, acum două săptămâni, că a cerut firmelor care lucrează pe Calea Martirilor să se mobilizeze, astfel încât traficul să poată fi redeschis înainte de Paște. „Depinde și de vreme. A fost foarte greu acolo, pentru că s-au realizat și rețelele de gaz, trebuie mutată rețeaua de apă, au fost o mulțime de complicații. Asta a îngreunat lucrările”, afirma edilul. În urmă cu șapte zile a început totuși așternerea primului strat de asfalt și se spera ca traficul pe porțiunea cuprinsă între intersecția cu strada Musicescu și intrarea în Giroc să fie, într-adevăr, deschis. Nu s-a întâmplat asta, dar acum lucrurile sunt clare. „A fost avizată favorabil, de către Comisia de circulaţie, deschiderea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe Calea Martirilor, pe tronsonul cuprins între strada Musicescu şi limita administrativ-teritorială a oraşului, începând de luni, 24 aprilie, de la ora 9 dimineaţa”, au anunțat reprezentanții PMT.

Șantierul de pe Calea Martirilor a început în 2016. La finalul lucrărilor, pe tronsonul cuprins între str. Lidia și ieșirea din Timișoara vor fi amenajate patru benzi de circulație, piste de biciclete și trotuare noi. Vor fi reamenajate, de asemenea, intersecțiile Calea Martirilor – str. Mureș și Calea Martirilor – str. Musicescu. Firmele SuperConstruct şi Electroechipament Industrial, care au câștigat licitația organizată de primărie, vor primi 2,2 milioane de lei, bani de la bugetul local.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Primăria Timișoara a finalizat lucrările de reabilitare de la fosta școală 28

La mai mult de un an de când a terminat de reparat acoperișul clădirii, Primăria…

10 ore ago

Muzică de handpan și atelier de mandale printre Aripi! O expoziție de neratat

Mandala este o cosmogramă mistică ce concentrează energie spirituală și pentru cel care o creează,…

12 ore ago

Gala Aniversară ELITh UPT are loc vineri

Universitatea Politehnica Timișoara organizează Gala aniversară ELITh, prin care marchează 100 de ani de la…

13 ore ago

Primăria oferă STPT un cămin pentru găzduirea șoferilor și vatmanilor din afara orașului. Societatea va trebui să îl renoveze

Societatea de Transport Public Timișoara primește cadou, de la Primărie, un cămin vechi și nefolosit,…

14 ore ago

Primarul Fritz nu e mulțumit de calitatea coșurilor de gunoi care au costat mii de lei bucata

Calitatea coșurilor de gunoi pe care Primăria Timișoara a dat mii de lei pe fiecare…

14 ore ago

A sărit de la etajul 2 sperând să scape de polițiști însă a ajuns… la spital

Fuga are picioare scurte, spune un vechi proverb care se aplică perfect și în acest…

15 ore ago