Categories: Social

La Timisoara, Ziua Europei vine cu tramvaiul! Copiii sunt asteptati la Muzeul Satului

Ziua Europei va fi sărbătorită la Timișoara timp de două zile. Pe 6 și 9 mai vor fi concerte în Piața Unirii și diverse evenimente dedicate copiilor la Muzeul Satului Bănățean. Prin Timișoara va circula, cu această ocazie, un tramvai aniversar, decorat de studenții de la Arte și Design.

Manifestările de Ziua Europei încep pe 6 mai, la ora 10, la Muzeul Satului Bănățean, unde are loc un concert susținut de Muzica Militară a Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere Banat. Urmează un program artistic susținut de membrii Asociației Seniorilor din Timișoara: Formația de Cor „Tinerețe fără Bătrânețe” și Formația de Dans „Senioarele”, dar și un colaj de dansuri populare din Banat, cu Ansamblul folcloric al Palatului Copiilor din Timișoara, momente artistice susținute de soliști de muzică ușoară / pop – rock cu repertoriu în limba engleză, franceză, germană, română, etc, dansuri moderne susținute de trupa de dans modern „Torent” a Palatului Copiilor și multe alte momente artistice. Cei mici sunt așteptați pe tot parcursul zilei la tot felul de activități, cum ar fi pictură și diverse ateliere, dar și minifotbal, rugby tag, volei sau un tur ghidat al muzeului de la Pădurea Verde.

Tot pe 6 mai, de la ora 9, va începe să circule un tramvai decorat de studenții de la Facultatea de Arte și Design. Acesta se va deplasa pe traseul Piața Libertății – Piața 700 – Catedrala Mitropolitană – Piața Maria – Piața Bălcescu – 1 Decembrie 1918 – Ștefan cel Mare – Piața Traian – Stația Meteo – Pădurea Verde – retur Piața Libertății. Călătoriile cu acest tramvai vor fi gratuite. El va fi scos pe traseul și pe 9 mai, de la ora 11. De această dată, momentul dedicat sărbătoririi a 10 ani de la integrarea României în Uniunea Europeană va fi marcat de un program artistic susținut de Muzica Militară a Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere Banat. Tramvaiul este pus la dispoziție de RATT, cu sprijinul Primăriei Timișoara.

Pe 9 mai, de la ora 10, în Parcul Central, la Monumentul Ostașului Român, va avea loc un ceremonial militar religios de depunere coroane, buchete și jerbe de flori organizat cu ocazia Zilei Independenţei de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite şi Zilei Europei. De la ora 20, în Piața Unirii, este programat concert de muzică pop.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

3 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

7 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

7 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

7 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

7 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

7 ore ago