Categories: Zâmbete amare

Miza razboiului Robu – PSD pe sala polivalenta: ori o facem noi, ori nu se face deloc

Între primarul Nicolae Robu și unii lideri ai PSD a început un nou schimb de replici, de această dată motivul fiind amplasamentul viitoarei săli polivalente cu 16.000 de locuri promise de PSD. (Personal, rămân sceptic vizavi de acest proiect și cred că va mai curge multă apă pe Bega până când va fi pus în practică, dar hai să ne facem că-i credem pe cei din PSD. Mai ales că-i crede și Robu.) Se știe deja, totul a început de la amplasamentul obiectivului. Robu vrea sala în zona Stadionului „Dan Păltinișanu”, iar PSD, în comuna Giroc, păstorită de un edil social-democrat. Mai mult, într-o ultimă postare de pe Facebook, Robu, în afară de-a face un sondaj vizavi de amplasament, îi amenință pe PSD-iști că, dacă nu fac cum vrea el, are pe țeavă „muniție grea, chiar foarte grea”.

Miza acestui război nu este însă timișoreanul. Mai exact spus, trebuie să fii extrem de naiv ca să crezi că miza disputei ar fi binele timișoreanului consumator de sport sau alte activități care vor avea loc în sală. Eventual, pe protagoniști îi interesează dorința timișorenilor doar în măsura în care aceasta se transformă în voturi. Aici nu-i vorba de argumente de natură obiectivă, ci doar de calcule politicianiste și nimic mai mult. Astfel, PSD dorește sala la Giroc pentru a nu împărți laurii realizării cu primarul Nicolae Robu. Să rămână doar sala lor. Și n-ar fi puțin lucru într-o Timișoară care trăiește mai mult din promisiuni și proiecte pe hârtie. O sală nouă de 16.000 de locuri, nu promisă, ci construită, vorba poetului „Vreau să te pipăi și să urlu: Este!”, ar aduce un mare capital electoral pentru PSD.

Făcută pe locația propusă de primar, PSD ar trebui să împartă meritele cu Robu, terenul fiind al municipalității. Un Robu care deja se agită din greu să-și aroge unele merite, afirmând că datorită lui proiectul sălii a ajuns la Compania Națională de Investiții. Numai că CNI joacă acum pe partea PSD și sala se va face unde vrea PSD, Robu neavând ce face decât să se lamenteze. Fiindcă PSD, decât să împartă merite cu Robu, mai bine nu face sala. Atâta le pasă de timișoreni și nimic mai mult!

Cât despre motivele PSD, să le zicem tehnice, obiective, nu stau mai deloc în picioare. Adică, în varianta Robu s-ar produce aglomerație mare în zonă, blocaj rutier etc. Păi nu va fi blocaj și pe Calea Girocului, dacă sala se va face unde vrea PSD? Ca să nu mai spun că, de bine, de rău, la stadion se poate merge pe jos din mai multe zone aglomerate: Girocului, Soarelui, Complex Studențesc etc. Plus există și tramvai, firobuz etc. Or, la Giroc doar cu mașina se poate merge. PSD-iștii mai spun că în toată lumea sălile de sport se fac în afara orașului. Nu-i adevărat. Există și astfel de săli, dar cele mai multe sunt în orașe. Eventual, stadioane se fac în afara orașelor. Și ar mai fi ceva. Deputatul Alfred Simonis se plânge de sabotajul lui Robu. Aceasta va fi scuza PSD în cazul în care nu vor putea face sala?

De partea cealaltă, e clar că Robu vede problema atât prin prismă electorală, dar la el există și o cantitate imensă de orgoliu. Respectiv, el nu concepe să se facă ceva în Timișoara și să nu fie meritul lui. Și mai e o mare doză de frustrare. Adică cinci ani tot promiți sală polivalentă și vine acum PSD s-o facă la Giroc. Câte nedreptate poate fi în lumea asta! Tocmai de aceea, el gândește în exact aceeași schemă logică ca și cei din PSD. Și anume, decât s-o facă ei fără mine, mai bine să nu se facă deloc. Cât despre „muniția, grea, chiar foarte grea” pe care Robu ar avea-o în această confruntare e greu de spus care ar fi. În schimb, ca oportunitate pentru timișoreni, e evident că aceștia ar prefera sala în zona stadionului. La urma urmei, e vorba de proximitate și de timp. Or, locația de la stadion este mult mai agreabilă din ambele puncte de vedere. Plus, ca să închei cu o glumă, la un meci în viitoarea sală, cum se va vorbi la TV? „Și acum dăm legătura la Sala sporturilor din Giroc!”? Where the f..k is Giroc?, va veni și replica celor mai mulți dintre telespectatori.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

6 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

6 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

6 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

8 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

9 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

9 ore ago