Primul pas concret spre fantana muzicala din Parcul Botanic: se cauta proiectant, cu 33.000 euro

E oficial: primăria chiar vrea să facă fântână muzicală! Se caută proiectant, care va avea timp 30 de zile să-și prezinte „opera”. Primarul Nicolae Robu anunță încă de la preluarea primului mandat că vrea să facă o astfel de investiție, care, între timp, a fost mutată de pe Bega în Parcul Botanic.

Primăria Timișoara a publicat pe SEAP anunțul prin care caută să achiziționeze „servicii de proiectare, respectiv întocmire studiu de fezabilitate pentru obiectivul «Fântână ornamentală muzicală în municipiul Timișoara»”. Suma pusă la bătaie: 148.750 de lei, cu tot cu TVA. Contractul va fi atribuit pe baza celui mai bun raport calitate-preț, dar primăria va lua în considerare mai multe criterii. Cea mai mare pondere o va avea prețul, dar vor conta și specialitățile proiectantului, cu pondere egală lucrări edilitare, construcții civile și instalații electrice. Contractul va fi încheiat pe o durată de 30 de zile de la data atribuirii. Ofertele pot fi depuse până pe 29 mai, câștigătorul urmând să fie anunțat pe 23 iunie.

Fântâna muzicală este una dintre promisiunile electorale ale primarului Nicolae Robu încă din 2012. Inițial, ea ar fi trebuit amplasată pe Canalul Bega, între podul Tinereții și podul Traian. În iunie 2015, Primăria Timișoara lansa o invitație de participare privind investiția „Fântână ornamentală Canal Bega”. „Jocurile de apă vor reflecta liniștea dimineților, uneori cețoase, vor amplifica prin iluminatul subtil și mișcările lente ale jeturilor culorile picturale ale serii, fiind în permanentă concordanță cu starea generală a peisajului (…) Momentul în care fântâna este cu adevărat actorul principal al spectacolului este după căderea nopții, atunci când ea devine un simbol dinamic, interactiv, pentru municipiul Timișoara”, se preciza în acest document. În mai 2016, CL a aprobat un proiect pentru „dezlipirea și alipirea unor imobile, în vederea construirii unei fântâni ornamentale muzicale în Parcul Botanic”. Practic, cu această ocazie, s-a pregătit terenul pentru mutarea fântânii de pe Bega, canalul fiind prea puțin adânc în unele porțiuni. „O să vedeți ce spectacole deosebite vor fi oferite acolo și veți vedea cum se va duce faima Timișoarei, că în fiecare zi, la o anumită oră, se pot urmări astfel de spectacole. Prin realizarea acestei investiţii, Parcul Botanic va deveni atracţia principală a oraşului, nu doar în seri obişnuite, ci şi cu ocazia unor evenimente speciale”, declara Robu, în noiembrie 2016. Fântâna arteziană va avea un bazin parțial suprateran, cu dimensiunile 60x30m și o adâncime de 0,7 m.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago