E oficial: primăria chiar vrea să facă fântână muzicală! Se caută proiectant, care va avea timp 30 de zile să-și prezinte „opera”. Primarul Nicolae Robu anunță încă de la preluarea primului mandat că vrea să facă o astfel de investiție, care, între timp, a fost mutată de pe Bega în Parcul Botanic.
Primăria Timișoara a publicat pe SEAP anunțul prin care caută să achiziționeze „servicii de proiectare, respectiv întocmire studiu de fezabilitate pentru obiectivul «Fântână ornamentală muzicală în municipiul Timișoara»”. Suma pusă la bătaie: 148.750 de lei, cu tot cu TVA. Contractul va fi atribuit pe baza celui mai bun raport calitate-preț, dar primăria va lua în considerare mai multe criterii. Cea mai mare pondere o va avea prețul, dar vor conta și specialitățile proiectantului, cu pondere egală lucrări edilitare, construcții civile și instalații electrice. Contractul va fi încheiat pe o durată de 30 de zile de la data atribuirii. Ofertele pot fi depuse până pe 29 mai, câștigătorul urmând să fie anunțat pe 23 iunie.
Fântâna muzicală este una dintre promisiunile electorale ale primarului Nicolae Robu încă din 2012. Inițial, ea ar fi trebuit amplasată pe Canalul Bega, între podul Tinereții și podul Traian. În iunie 2015, Primăria Timișoara lansa o invitație de participare privind investiția „Fântână ornamentală Canal Bega”. „Jocurile de apă vor reflecta liniștea dimineților, uneori cețoase, vor amplifica prin iluminatul subtil și mișcările lente ale jeturilor culorile picturale ale serii, fiind în permanentă concordanță cu starea generală a peisajului (…) Momentul în care fântâna este cu adevărat actorul principal al spectacolului este după căderea nopții, atunci când ea devine un simbol dinamic, interactiv, pentru municipiul Timișoara”, se preciza în acest document. În mai 2016, CL a aprobat un proiect pentru „dezlipirea și alipirea unor imobile, în vederea construirii unei fântâni ornamentale muzicale în Parcul Botanic”. Practic, cu această ocazie, s-a pregătit terenul pentru mutarea fântânii de pe Bega, canalul fiind prea puțin adânc în unele porțiuni. „O să vedeți ce spectacole deosebite vor fi oferite acolo și veți vedea cum se va duce faima Timișoarei, că în fiecare zi, la o anumită oră, se pot urmări astfel de spectacole. Prin realizarea acestei investiţii, Parcul Botanic va deveni atracţia principală a oraşului, nu doar în seri obişnuite, ci şi cu ocazia unor evenimente speciale”, declara Robu, în noiembrie 2016. Fântâna arteziană va avea un bazin parțial suprateran, cu dimensiunile 60x30m și o adâncime de 0,7 m.
Comentarii prin facebook