Categories: EconomicUltima ora

Proiectarea si executia Centurii de Sud, scoase la licitatie la pachet. Se asteapta oferte pana pe 8 iunie

Până la finele anului vom avea un constructor pentru centura de sud a Timișoarei. Au fost scoase la licitație, la pachet, proiectarea și execuția! Documentația pentru proiectarea și execuția tronsonului sud care va completa centura Timișoarei a fost finalizată și depusă pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, cu termen 8 iunie 2017.

Lucrările la centura Timișoarei ar trebui să intre într-o viteză superioară. Asta declara, în urmă cu o lună, la Timișoara, premierul Sorin Grindeanu. La momentul respectiv era în derulare o licitaţie pentru revizuirea studiului de fezabilitate, proiect tehnic şi celelalte documentaţii, pentru care ofertele ar fi trebuit depuse până pe 10 aprilie. „Până la finalul lunii martie, început de aprilie, se termină documentația pentru atribuire proiectare + execuție. Se va ridica apoi pe SEAP. Este un pas extrem de important pentru centura de sud, după care se intra în termenele date de lege. Șoseaua este în Master Plan și, dacă vom reuși să adoptăm legea investițiilor strategice, lucrurile se vor derula într-un mod mult mai rapid. Asta este si rostul pentru care facem această schimbare”, afirma, pe 18 martie, Grindeanu. Acum, documentația pentru proiectarea și execuția tronsonului sud care va completa centura Timișoarei a fost finalizată și depusă pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, cu termen 8 iunie 2017. Practic, prin noua licitație vor fi abordați un constructor cu un proiectant: acesta din urmă va actualiza SF-ul, iar constructorul va realiza proiectul actualizat. Astfel, în loc să fie o achiziție publică de proiectare și una de execuție, va fi una singură pentru amândouă. Ar trebui astfel ca, până la finele anului, să existe un constructor pentru această lucrare.

Centura Sud va completa varianta de ocolire a Timişoarei, între piciorul rampei sud a podului peste canalul Bega şi nodul rutier pe DN 6 la km 549+076, de unde se desprinde Varianta de Nord existentă. Valoarea totală a investiţiei, estimată inițial, era de 521,7 milioane de lei, cu tot cu TVA, reprezentând costurile aferente execuţiei lucrărilor, achiziţiei terenurilor, serviciilor de consultanţă, asistenţă tehnică şi proiectare, protecţia mediului şi asigurarea utilităţilor.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Conflict 3 la 1 într-o şcoală din Lugoj. Noroc cu intervenţia poliţiştilor

În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…

O oră ago

C9. Peciu Nou, scorul campionatului după ce a dat de pământ cu Periamul

Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…

2 ore ago

Echipele distribuitorului de energie electrică se află în continuare pe teren

Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…

3 ore ago

Demarează acțiunea de autorizare a comercianților stradali de produse specifice de Sfântul Nicolae

Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…

3 ore ago

Sâmbăta viitoare se deschide Târgul de Crăciun de la Timișoara

Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…

3 ore ago

Aproape 12.000 de timișeni fără curent electric. CJT cere intervenția rapidă a echipelor distribuitorului de electricitate

Conform datelor companiei Rețele Electrice Banat, la primele ore ale dimineții de vineri, ca urmare…

3 ore ago