PSD cere demiterea lui Cojan de la Politia Locala, Robu il prefera director interimar

Până pe 24 aprilie pot fi depuse dosare la concursul organizat de Primăria Timișoara pentru postul de director executiv adjunct al Poliției Locale. Funcția de director „plin” nu va scoasă la concurs, pentru că primarul Nicolae Robu continuă să susțină că interimatul este soluția cea mai bună. Între timp, consilierii locali PSD cer demiterea lui Dorel Cojan.

Poliția Locală Timișoara este condusă, de la începutul lui 2014, în regim de interimat, de Dorel Cojan, care i-a luat locul fostului șef al instituției, Doru Spătaru, care a încetat din viață. Primăria Timișoara caută însă să angajeze, prin concurs, încă un director executiv adjunct. E a doua oară în jumătate de an când este organizat un astfel de concurs. La prima încercare, niciunul din cei patru candidați, Era vorba despre Mișu Radu Cojocaru, Dumitru Urecheatu Domășneanu, Mihail Daniel Langă și Ioan Văleanu, nu a reușit să ia notă de trecere. Domășneanu era comisar-șef de poliție și a fost șeful Poliției Rutiere Timișoara, iar Langă era tot comisar-șef și a fost adjunct al IPJ Timiș. Acum, până pe 24 aprilie sunt așteptate încă dosarele de concurs pentru cei interesați de un post de adjunct al Poliției Locale. Proba scrisă are loc în 4 mai. În plin scandal legat de decizia Poliției Locale de a amenda un timișorean pentru postările de pe Facebook, primarul Nicolae Robu spune că nu va fi organizat prea curând un concurs pentru postul de director executiv al instituției, pentru că este de preferat interimatul. „Este cea mai bună formulă pentru toate posturile de conducere. Toți știu că, după titularizare, nu prea ai ce sa le mai faci și, nemaiavând nicio țintă, slăbesc turația! Este tristă această concluzie la care am ajuns prin experiență. Nu oricine este un fanatic al muncii, ca mine”, spune edilul.

Citește și: Incredibil: Corneliu Vaida, amendat cu 900 de lei pentru postarea de pe Facebook!

Între timp, consilierii locali PSD au depus, la primărie, o solicitare de demitere a lui Dorel Cojan. „În momentul de față, Poliția Locală pierde zi de zi din încrederea cetățenilor, afișând un comportament lipsit de fond și deseori abuziv pe de-o parte și ineficient pe de altă parte. Pe lângă ineficiența dovedită în activitatea reducerii fenomenului infracțional în mijloacele de transport în comun și inutilitatea existenței Poliției Locale Navale, apar și situații când unii polițiști abordează cetățenii cu scopul de a instaura dictatorial cultul personalității unor lideri din administrația locală (…) În momentul de față, Timișoara are nevoie de un serviciu competent, care lucrează în beneficiul cetățenilor și care asigură protecția acestora, câștigându-le încrederea (…) imaginea acestui serviciu este departe de cea a unui serviciu public profesionist, care îşi îndeplineşte sarcinile în mod transparent, calitativ şi cu responsabilitate, sensibil la nevoile comunităţii (…) solicităm conducerii Primăriei Municipiului Timişoara demiterea de urgenţă a directorului interimar al Poliţiei Locale Timişoara şi organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director executiv al Poliţiei Locale Timişoara, ca un demers legal şi firesc, amânat de primarul Municipiului Timişoara de aproximativ 3 ani”, au scris social-democrații…

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

5 minute ago

La Ghiroda se va ridica un centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar

Luni, 29 aprilie, primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, a semnat autorizația de construire pentru ,,Centrul…

26 de minute ago

Şi totuşi, ce este mai important? Conotaţiile electorale ale unei şedinţe de guvern sau faptul că se face un stadion la Timişoara?

În mod simbolic, săptămâna trecută, chiar la Timişoara a fost aprobată Hotărârea de Guvern care…

O oră ago

Program de lucru al RETIM pentru 1 mai și Sărbătorile Pascale, Zona 1 și Zona 0 a județului Timiș

Compania RETIM, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 30 aprilie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 30.04.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

16 ore ago