Robu: Politia Locala a gresit luandu-l in seama pe Vaida!

După două zile în care cazul timișoreanului amendat cu 900 de lei de Poliția Locală, pentru postările făcute pe Facebook a făcut înconjurul țării, a apărut și prima reacție a primarului Nicolae Robu. Acesta susține că subalternii lui Dorel Cojan ar fi trebuit să-l ignore pe Vaida, dar și că a cerut sancționarea polițiștilor care și-au parcat mașinile pe trotuar.

Povestea este deja cunoscută: Corneliu N. Vaida s-a ales cu o amendă de 900 de lei de la Poliția Locală, instituție ai cărei reprezentanți s-au simțit lezați de postările de pe Facebook ale acestuia. Mai mult decât atât, „localii” au anunțat că și alți timișoreni ar putea fi sancționați în același mod, dacă vor scrie, pe rețelele de socializare, lucruri care pot fi considerate injurii la adresa lor. Totul a plecat de la o postare cu două mașini ale Poliției Locale parcate în mijlocul trotuarului și de la un text al lui Vaida, care îi întreba pe „milițianul Cojan” și pe „adunătura sa de nesimțiți” dacă nu e cazul să se autoamendeze. Joi dimineață a apărut și prima reacție a primarului Nicolae Robu. Acesta spune că oricine se află într-o funcție publică ar trebui să fie pregătit să reziste la orice eventuale atacuri, dar susține și că, pe de altă parte, „cetățeanul Vaida” ar trebui ignorat.

„Poliția Locală a greșit luând în seamă injuriile cetățeanului Vaida, un individ care și pe mine mă jignește, chiar calomniază, de ani de zile, dar pe care eu îl ignor, cum fac și cu ceilalți câțiva ca el, trăitori în Timișoara. Și Poliția Locală ar fi trebuit să-l ignore, pur și simplu! Când asumăm funcții publice, trebuie să fim deschiși să suportăm și jigniri, și injurii, și calomnii, înțelegând că ele sunt inevitabile într-o societate cu libertate de expresie, reprezentând un rău neglijabil în raport cu ce-ar însemna lipsa acestei libertăți. Cine nu are capacitatea de a suporta n-are ce căuta în astfel de funcții”, spune Robu. Edilul crede și că a fost vorba despre manipulare din partea lui Vaida, pe care îl îndeamnă însă să sesizeze în continuare toate neregulile! „Cetățeanul Vaida a făcut o manipulare ordinară, intoxicând populația cu neadevărul că a fost amendat pentru că a publicat poze cu mașini ale Poliției Locale parcate nepermis. Este foarte bine că a publicat acele poze – eu îndemn mereu cetățenii, deci îl îndemn inclusiv pe dl. Vaida, să facă cunoscute orice nereguli de care au știință comise de polițiștii locali sau de orice angajat direct sau indirect al Primăriei și să critice fără reținere tot ce li se pare incorect, abuziv, comis de aceștia. E dreptul lor, iar eu, ca primar preocupat ca lucrurile să meargă cât mai bine în Timișoara, nu pot fi decât mulțumit când cineva îmi sesizează o neregulă din partea celor pe care-i am în subordine, pentru că, astfel, mi se vine în ajutor să iau măsuri”, mai susține Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei spune însă, per ansamblu, Poliția Locală este o instituție care își face treaba. „Cu toate multele erori comise de o parte dintre polițiștii locali, erori care afectează negativ imaginea instituției și pentru care cei ce le comit sunt fără menajamente sanctionați, Poliția Locală a Timișoarei face, per ansamblu, treabă bună, în slujba cetățenilor corecți și cinstiti și în slujba orașului și, de aceea, este nedrept, dar mai grav, este păgubos, ca ea să fie anatemizata ca instituție”, a mai spus acesta. Robu a declarat și că a cerut sancționarea polițiștilor care au parcat mașinile în mijlocul trotuarului.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

O oră ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

2 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

2 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

4 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

4 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

5 ore ago