Categories: Zâmbete amare

Un nou razboi Robu – Grindeanu. Acum, pe vaporase

După ce s-au războit pe marginea amplasamentului sălii polivalente, soluția de moment fiind că fiecare cu sala lui, între primarul Nicolae Robu și guvernul condus de timișoreanul Sorin Grindeanu e pe cale să se nască un nou conflict. Miza de această dată este navigația pe Canalul Bega. Se știe, punând carul înaintea boilor, Primăria Timișoara a cumpărat încă de acum un an șapte vaporașe pentru care a achitat șapte milioane de lei din buzunarele timișorenilor. (La nivel „pe surse”, fără dovadă clară, se spune că vaporașele trebuiau achiziționate ca parte a unui proiect european. Chiar dacă ar fi așa, era obligatoriu toate șapte dintr-odată?) Problema e că, pentru ca aceste vaporașe să intre în regim de transport local, așa cum s-a dorit din start, trebuiau făcute câteva a demersuri. Printre care, cel obligatoriu, de constituire a unei administrații a Canalului Bega.

Înființarea acestei entități revine Ministerului Tranportului, iar prin extensie Executivului, fiind nevoie de o hotărâre de guvern. Iar inițierea unui proierct de HG revine părții interesate, respectiv Primăria Timișoara. Numai că municipalitatea n-a făcut nimic în acest sens, mulțumindu-se să dea bani pe vaporașele transformate acum în adăposturi de lux pentru boschetari. Abia luni, Consiliul Local Timișoara a dat o hotărâre privind aprobarea unui regulament de navigație pe Bega. PSD-iștii lui Grindeanu, care în trecut nu prea s-au opus proiectului, de această dată au sărit în sus, afirmând că votul de luni e absolut inutil, dacă nu ilegal.

Din această fază, disputa pe teren administrativ s-a transferat în zona politică. Nu e un secret că visul dintotdeauna al PSD e să pună steagul roșu pe Primăria Timișoara. Astfel că nu doar că Guvernul Grindeanu nu va sări să acopere neglijențele primăriei, dar va încerca în continuare să-l „ajute” pe Robu să greșească. Acum, social-democrații amușină un potențial eșec zgomotos al administrației Robu. Unul de proporții, fiind în joc bani europeni, care trebuie returnați în cazul în care nu se va putea naviga pe Bega. Mai punem și șapte milioane de lei aruncate aiurea și avem nu doar un dosar administrativ, dar și unul penal. Dacă nu pentru abuz în serviciu, atunci pentru neglijență.

Robu e în corzi, iar PSD n-are niciun motiv să-l scoată de acolo. Văicărelile primarului privind Guvernul Grindeanu care-i sabotează proiectele nu vor ține, atâta timp cât el nu va putea proba că a făcut vreun demers oficial nici în timpul lui Dacian Cioloș. Obișnuit să-i cadă totul din cer, primarul Robu e în fața unui test foarte important. Pe care dacă vrea să-l treacă în continuare pe mâna unora precum Culiță Chiș (cum a început), e deja perdant. „Ce să facem? Să facem greva foamei?”, s-a lamentat iar Robu luni, dând vina pe guvern. Nu trebuie greva foamei, ci doar o mare acuratețe în aplicarea legislației și niscaiva profesionism în instituție, fiindcă nimeni nu va mai sta să repare erorile făcute. Și, da, nu va veni niciun ajutor din partea Guvernului Grindeanu.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 27 septembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 27.09.2024, unde se vor executa reparaţii…

38 de minute ago

Primăria Timișoara a finalizat lucrările de reabilitare de la fosta școală 28

La mai mult de un an de când a terminat de reparat acoperișul clădirii, Primăria…

15 ore ago

Muzică de handpan și atelier de mandale printre Aripi! O expoziție de neratat

Mandala este o cosmogramă mistică ce concentrează energie spirituală și pentru cel care o creează,…

16 ore ago

Gala Aniversară ELITh UPT are loc vineri

Universitatea Politehnica Timișoara organizează Gala aniversară ELITh, prin care marchează 100 de ani de la…

18 ore ago

Primăria oferă STPT un cămin pentru găzduirea șoferilor și vatmanilor din afara orașului. Societatea va trebui să îl renoveze

Societatea de Transport Public Timișoara primește cadou, de la Primărie, un cămin vechi și nefolosit,…

19 ore ago

Primarul Fritz nu e mulțumit de calitatea coșurilor de gunoi care au costat mii de lei bucata

Calitatea coșurilor de gunoi pe care Primăria Timișoara a dat mii de lei pe fiecare…

19 ore ago