A doua oara ar putea fi cu noroc! Comisarul sef Domasneanu, singur la concursul de la Politia Locala

Patru candidați s-au înscris la concursul pentru funcția de director adjunct al Poliției Locale. Printre ei, un fost candidat la primărie, dar și comisarul șef de poliție Dumitru Urecheatu Domășneanu, fost șef al Poliției Rutiere. Acesta din urmă este singurul care va ajunge să dea și proba scrisă.

Direcția Poliției Locale Timișoara este condusă, de la începutul lui 2014, de Dorel Cojan, director adjunct, care i-a luat locul fostului șef al instituției, Doru Spătaru, care a încetat din viață. În ciuda tuturor criticilor, primarul Nicolae Robu preferă să prelungească interimatul lui Cojan, susținând că șefii temporari își fac treaba mult mai bine. Primăria Timișoara caută totuși să angajeze, prin concurs, încă un director executiv adjunct. E a doua oară în ultima jumătate de an când este organizat un astfel de concurs. În toamna trecută s-a înregistrat un eșec răsunător. Asta, după ce niciunul din cei patru candidați nu a reușit să ia punctaj de trecere. Era vorba despre Mișu Radu Cojocaru, Dumitru Urecheatu Domășneanu, Mihail Daniel Langă și Ioan Văleanu. Domășneanu este comisar-șef de poliție și a fost șeful Poliției Rutiere Timișoara, iar Langă este tot comisar-șef și a fost adjunct al IPJ Timiș.

De această dată, la concursul care are programată proba scrisă pe 4 mai s-au înscris tot patru candidați, însă numai unul a trecut proba dosarului. Este vorba despre Dumitru Urecheatu Domășneanu. Ceilalți trei candidați au fost respinși. Este vorba despre Valentin Lakatos, respins pentru neîndeplinirea condiției referitoare la pregătirea profesională și Constantin Zgabaia, respins pentru neîndeplinirea condițiilor referitoare la specialitatea studiilor necesare pentru ocuparea funcției publice. Al treilea candidat a fost avocatul Claudiu Butuza, fost candidat la Primăria Timișoara în anul 2012. Acesta nu a îndeplinit condiția referitoare la master / curs postuniversitar. Butuza și Zgabaia au depus și contestanții, dar nu au avut câștig de cauză.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

12 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

15 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

16 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

17 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

17 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

19 ore ago