ANI decide daca apropiatii lui Robu primesc sau nu teren de casa de la Primaria Timisoara

Primăria Timișoara încă nu împarte cele 128 de parcele destinate tinerilor care vor să-și construiască locuințe. A fost cerut un punct de vedere de la ANI; pentru că primarul Nicolae Robu nu vrea să apară, la un moment, vreo acuzație de incompatibilitate.

Primăria a împărțit 128 de parcele, fiecare cu o suprafață aproximativă de 300 mp, situate în zona Ovidiu Balea, pentru tinerii de până la 35 de ani care vor să-și ridice locuințe.În noiembrie 2016, consilierii locali au votat regulamentul și criteriile pe baza cărora va fi făcută selecția tinerilor. Dosarele au putut fi depuse până pe 15 ianuarie, când au fost contorizate 254 de noi solicitări, dar în jurizarea finală au intrat și dosare vechi. Câștigătorii au fost anunțați la finele lunii martie, printre aceștia numărându-se Sanda Greblă, cea mai apropiată colaboratore a primarului Nicolae Robu, consilierul PNL Grigore Grigoroiu, consilierul primarului, Cătălin Iapă, fostul arhitectă-șef Andreea Stănilă sau fiul consilierul local ALDE Ilare Bordeașu. În urma discuțiilor iscate, Grigoroiu a decis să renunțe la parcela sa. Oricum, au fost depuse în jur de 50 de contestații, care au fost analizate de aceeași comisie care a stabilit inițial cine sunt beneficiarii parcelelor. Lista finală trebuie să treacă de votul consilierilor locali, însă acest lucru mai trebuie să aștepte. „Eu am transmis o adresă către ANI, prin care am cerut să se exprime vizavi de aceste situații în care unii acuză că ar fi vorba de incompatibilitate. ANI ne va da un răspuns și de îndată ce primim acest răspuns vom delibera. Nu am vrut să risc și să creez probleme nimănui. După părerea mea, niciuna dintre persoanele implicate nu a fost de rea-credință. Suntem pe această legislație ambiguă, interpretabilă, și atunci am considerat că este mai bine să acționez preventiv și să încerc să-i protejez”, ne-a declarat primarul Nicolae Robu. Conform legii, tinerii cu vârste între 18 și 35 de ani pot primi, gratuit, de la primării, terenuri de casă cu suprafețe cuprinse de până la 400 metri pătrați în orașe. Lucrările de construcție trebuie să înceapă în termen de un an de când a fost atribuit terenul. Dacă în cinci ani deținătorii terenului nu termină de construit, ei vor pierde dreptul de folosință gratuită.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Universitatea Politehnica Timișoara şi Universitatea de Vest mai bifează un top internațional de specialitate

Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…

12 ore ago

Pregătiri pentru cea mai importantă competiţie de padel a finalului de an, Cupa României

Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…

13 ore ago

CJ Timiș a semnat contractele de execuție pentru reabilitarea a două școli speciale aflate în administrare

Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…

16 ore ago

TIMPARK anunță eliberarea abonamentelor de parcare pentru anul 2025

Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…

17 ore ago

Primul camion confiscat pentru abandonul ilegal de deșeuri în Timișoara. Dominic Fritz: “Căzut în propria groapă ilegală de gunoi”

Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…

17 ore ago

Vine iarna! Vremea se înrăutăţeşte şi în Banat, unde va bate vântul cu putere

Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…

17 ore ago