Parcul Central nu va fi închis integral pe durata lucrărilor de modernizare, însă șantierul ar putea dura mai mult de 12 luni. Asta, pentru că în zonă e foarte probabil să fie găsite vestigii. Pe de altă parte, primarul Nicolae Robu se gândește însă să extindă parcul și să demoleze vechea bază Uszoda!
Primăria Timișoara a semnat contractul pentru „modernizarea Parcului Scudier (Central)”, lucrarea fiind adjudecată de asocierea Lovrintim SRL – Rogera Prest Com. Valoarea estimată era de 13,9 milioane de lei, dar cele două firme au oferit un preț de 7,78 milioane de lei. Întrebat dacă nu i se pare ciudată această reducere drastică de preț, primarul Nicolae Robu spune că nu are ce face. „Nu putem să ne pronunțăm în această privință la niciuna dintre licitații. Proiectanții estimează o anumită sumă, ofertanții vin fiecare cu prețurile proprii. Ce este însă important este ca, odată semnat contractul, tot ce a prevăzut caietul de sarcini să fie făcut la nivelul de calitate cerut. Asta este important”, spune edilul. Lovrintim este firma care a refăcut Parcul Pădurice, iar Rogera Prest Com aparține familiei unui fost șef de cabinet al liberalului Ben-Oni Ardelean.
Modernizarea Parcului Central va dura, teoretic, 12 luni și presupune reabilitarea a peste 11.600 de metri pătrați de alei și platforme, a jardinierelor, a coloanelor de intrare în parc și a zonei șahiștilor, reconstrucția treptelor de acces, construirea unui sistem de irigare, refacerea infrastructurii, cu înlocuirea branșamentelor de apă și a conductelor, cumpărarea de arbori, plante perene, trandafiri, gard viu, gazon și mobilier. În noiembrie 2013, primăria a vrut să știe dacă timișorenii preferă parc vienez sau grădină englezească. Majoritatea celor 2.195 votanți au preferat grădinile Palatului Schönbrunn ca sursă de inspirație.
Șantierul ar putea dura însă mai mult decât cele 12 luni asumate prin contract. E foarte posibil ca în parc să fie descoperite vestigii, așa că s-ar putea să fie nevoie de arheologi. „Dacă vor fi descoperite vestigii, se dă ordin de sistare a lucrărilor pe perioada cât se fac cercetări. În astfel de condiții, ceea ce ne-am planificat noi, și anume ca în 12 luni să avem parcul transformat, n-o să se mai poată împlini. Probabil că va fi închis parțial pe durata lucrărilor, n-am discutat încă aspecte legate de organizarea de șantier. N-o să-l închidem de tot, nu cred că se justifică. O să vedem, pe cât posibil n-aș vrea să-l închidem total”, ne-a declarat primarul Nicolae Robu.
În zonă ar mai fi însă o problemă: cea a fostei baze Uszoda, o adevărată rușine pentru Timișoara. Aceasta a fost intabulată de primărie încă de anul trecut, iar Robu anunță acum că s-ar putea ca Uszoda să dispară de tot. „Analizez foarte serios ideea de a nu mai face nimic la Uszoda și de a face parc și acolo. Avem nevoie de parcuri cât mai multe și cred că merită puțină analiză această idee, de a nu mai construi nimic acolo și de a extinde parcul”, ne-a spus edilul. Baza Uszoda a fost un important centru de natație al Timișoarei, dar este în ruină de mai mulți ani. Pe cei 4.500 de metri pătrați de teren își fac veacul doar boschetarii. La începutul anului 2016, Uszoda a fost transferată în proprietatea primăriei.
Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot…
În vestul ţării este Cod Roşu de viscol puternic. Vineri dimineața, la ora 10.00, ca…
Divizionara secundă CSC Dumbrăvița intră în „ultima turnantă” a sezonului de toamnă din Liga 2.…
Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că,…
Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…
În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…