Categories: Politicieni

Pentru un prim-vicepresedinte puternic ca Robu la PNL, Busoi schimba si statutul partidului

Nicolae Robu vrea să fie unul dintre cei patru prim-vicepreședinți naționali ai PNL, după congresul din 17 iunie. Momentan, statutul partidului nu-i permite să dețină și această funcție, pe lângă cea de șef de filială. Cristian Bușoi spune însă că regulile interne vor fi schimbate.

Nicolae Robu se gândește serios să candideze pentru o funcție de prim-vicepreședinte al PNL la congresul din 17 iunie. Asta, pentru că este o voce importantă în partid. Primar al Timișoarei și lider al filialei Timiș al PNL, Robu susține că nu-i va fi greu să dețină și o a treia funcție. „S-a dovedit în ultima vreme că am putut fi o voce care a contat în PNL. Inclusiv solicitările pe care le-am primit de-a lungul anilor în PNL să mă exprim pe anumite probleme din partid mă încurajează să candidez pentru o funcție la nivel național. Pentru mine nu ar conta un timp consumat în plus, un efort în plus (…) Am disponibilitatea să fac eforturi în plus când consider că pot să aduc o contribuție pozitivă la ceva (…) Dacă va fi posibil, dacă nu va exista o incompatibilitate între funcția de prim-vicepreședinte la nivel național cu cea de președinte de filială, voi candida la o funcție de prim-vicepreședinte”, a declarat acesta.

Statutul actual al PNL nu permite însă cumularea funcției de președinte de filială cu aceea de prim-vicepreședinte la nivel național. Cristian Bușoi spune însă că nu e nicio problemă, pentru că statutul va fi schimbat! „În acest moment, sunt anumite incompatibilități prevăzute de statut, dar statutul va fi oricum modificat la congres. E a doua modificare din acest an, e adevărat, dar din discuțiile interne s-a degajat faptul că pentru anumite funcții din conducerea centrală ar trebui să se renunțe la aceste incompatibilități, pentru că e nevoie de oameni puternici care să vină în numele unor filiale puternice”, a declarat, pentru deBanat.ro, Bușoi. Conform acestuia, va fi eliminată incompatibilitatea între funcțiile de lider de filială și prim-vicepreședinte național. Ea va fi păstrată însă în ceea ce privește funcția de președinte de filială și cea de vicepreședinte național cu atribuții de coordonare zonală.

Europarlamentarul a explicat și de ce îl susține pe primarul Timișoara pentru o astfel de funcție. „Prim-vicepreședinții trebuie să fie personalități cunoscute, pentru că fiecare va fi ales prin votul delegaților la Consiliul Național. Vor fi în jur de 1.500 – 2.000 de delegați, care vor decide și în funcție de personalitatea celui care condidează, nu doar de apartenența la o echipă sau de recomandarea viitorului președinte al PNL. Viitoarea conducere a PNL are nevoie de prezența unui om cu autoritatea, cu expertiza, cu experiența și cu prestigiul lui Nicolae Robu”, a mai spus Cristian Bușoi. PNL va avea patru prim-vicepreședinți.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

2 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

3 ore ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

3 ore ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

3 ore ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

4 ore ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

4 ore ago