Categories: Klaus Vaterland

PNL joaca „Balena albastra”

Fostul lider liberal Crin Antonescu spunea recent că Cristian Bușoi reprezintă prezentul, iar Ludovic Orban, trecutul. Curat marketing electoral. Se apropie alegerile pentru șefia PNL și foștii lideri ai partidului își spun preferințele. Ludovic Orban, Cristian Bușoi sau Viorel Cataramă? Cum Brătienii n-au mai putut fi întrebați, s-a ajuns să aflăm că Crin Antonescu îl vrea pe Bușoi. Dar viitorul cui îl reprezintă Bușoi? Al PSD? Al ALDE? Al PNL? Pe bune? Bușoi este viitorul PNL? Asta crede cu adevărat Crin Antonescu cerebralul, omul plin de verb și ironie fină? Sau Crin Antonescu, întemeietorul USL, cel care sorbit Milcovul, pentru ca social-democrația să se întrepătrundă atât de nefericit cu liberalismul în România? Întreb, nu dau cu parul. Căci, la urma urmelor, omul îl cunoaște mai bine decât mine și oricând îmi poate replica ceva la modul că ce știu eu despre PNL, despre bucătăria internă a partidului și – de ce nu? – vorba cu Dabija, ce mă freamătă pe mine grija pe cine sprijină Nicolae Robu sau Crin Antonescu?

Și zău că liberalii ar avea dreptate. Ce treabă am eu cu se întâmplă înăuntrul lor, în esofagul, în stomacul și, inevitabil, în colonul liberal? Știu eu ce face Bușoiul în partid? Cu ce metode lucrează cu oamenii? Cât e de plăcut, de lucios, de catifelat la vedere, la pipăit? Poate e o plăcere să-l vezi pe Bușoi de dimineață la sediul central, să comunici cu el, să lipești afișe cu el, să faci campanii cu el și așa mai departe. Poate donează mulți bani, că are, poate are conexiuni multe în celelalte partide, într-un cuvânt, poate că e util PNL. Dacă e așa, oameni buni liberali, luați-l consultant, plătiți-l bine să vă facă politicile, cum face Vâlcov la PSD, dar nu vă bateți joc de voi, punându-l președinte! Nu vreau să vorbesc de alternativele la Bușoi sau dacă Orban e un trecut oricum mai simpatic. Nici măcar nu pot spune că am votat de multe ori PNL ca să dau cu pumnul în masă să-mi cer drepturile. Ceva-ceva tot o să spun. Dacă partidul ăsta va fi condus de Bușoi, cel puțin de un vot v-ați lins pe sfânta urnă, domnule Robu și Antonescu.

Vedeți, așa se ajunge la absenteismul ala de căcat de-a ucis România în 11 decembrie. După care tineretul cu simț civic a ajuns să-și taie venele, simțindu-se vinovat că, pasiv, a adus PSD la putere. Din cele șase partide intrate în parlament, îți luai aer adânc în piept, strângeai din buci și votai cu PNL, că n-aveai cu cine. PMP s-a autodistrus cu afemeiatul, iar USR aproape că a tras obloanele. Acum, cu Bușoi lider maxim, de ce aș mai vota PNL? De ce să nu votez PSD atunci? Care ar fi diferența? L-a auzit careva pe Bușoi să vorbească de rău PSD la Antena 3? L-a văzut careva pe Bușoi să n-aibă obiceiuri din astea pesediste în felul de-a face afaceri cu tot soiul de autorități publice? I s-a părut cuiva că e simpatic, că afișele sale atrag măcar publicul feminin afon în politică? Măcar un bun orator este, cum ni-l amintim pe mentorul Bușoiului, Crin Antonescu?

No problem. Cum se bucură PSD în Timișoara de victoriile în filială ale lui Nicolae Robu, să se bucure și social-democrația națională de ascensiunea lui Bușoi la președinția PNL. Ba mai mult, la apetitul lui Crin Antonescu și Bușoi pentru cârdășii cu PSD, se poate ajunge și la o fuziune prin absorbție prin care PSD să preia numele și palmaresul liberal, ca-n fotbal, iar mai apoi să-i auzim pe Ponta și Dragnea vorbind de Brătieni ca de înaintașii lor, alții mai vechi decât Ion Iliescu și Alexandru Bârlădeanu. Pentru noi toți ceilalți există o lungă așteptare, poate „România 100”. Poate.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago