Poșta Română nu vinde nimic! Poate închiria fostul liceu de telecomunicații, dar nici vorbă să-l înstrăineze definitiv. Este replica dată primarului Nicolae Robu, care anunța că municipalitatea ar fi interesată de o astfel de achiziție.
„Vom face diligențele pentru a cumpăra clădirea Poștei, în care a funcționat Liceul Poștei. Vorbim despre partea din acea clădire imensă în care a funcționat liceul, nu despre tot palatul. Dacă am reuși să cumpărăm acea clădire, ar fi extraordinar, pentru că ea este foarte aproape de Liceul Loga și de Liceul Pedagogic. I-am dat sarcină consilierului personal Dorel Borza să ia legătura cu conducerea Poștei”, declara, la finele săptămânii trecute, primarul Nicolae Robu. În 2013, Grupul Școlar de Poștă și Telecomunicații a fost absorbit de Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, iar elevii au fost mutați de acolo. Primăria plătea lunar o chirie de 14.000 lei pentru spațiile respective, la care se adăugau utilitățile.
Această tranzacție are șanse 0 de a deveni realitate. Este anunțul oficial făcut de Poșta Română, care îl transmite lui Robu că, dacă vrea, îi închiriază fostul liceu. „Poşta Română respinge cu fermitate zvonurile potrivit cărora anumite spaţii din Palatul Poştei, din Timişoara, ar fi fost scoase la vânzare. Compania are o strategie de eficientizare a activităţii, care să aducă venituri suplimentare şi care presupune şi închirierea unor spaţii aflate în clădirile din patrimoniul Poştei Române. Astfel, în cazul de faţă, este vorba despre spaţiile unde au funcţionat Liceul de Poştă şi gradiniţa, care sunt, în prezent, disponibile pentru închiriere, şi în niciun caz pentru vânzare (…) În Timişoara, Poşta Română deţine spaţii excedentare de aproximativ 5.000 mp, pe care încearcă să le valorifice prin închiriere către persoane juridice sau instituţii interesate. Nu numai că nu este dispusă să-şi vândă spaţiile pe care le deţine, mai mult, intenţionează să reabiliteze această clădire de patrimoniu naţional, care este un simbol al Poştei şi al oraşului de pe Bega. Palatul Poştei are, deja, autorizaţie în vederea reabilitarii faţadei şi a acoperişului. Totodată, Poşta Română intenţionează să deschidă, într-unul dintre aceste spaţii, cel mai mare muzeu poştal din ţară”, au transmis reprezentanții Poștei Române.
În comuna Moşniţa Nouă vor fi ridicate cinci staţii pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice, printr-o finanţare…
Sala Teatrului Național Timișoara a găzduit, marți seara, ediția a zecea a Galei Premiilor UVT.…
Finalizarea proiectului prin care Timișoara a primit 44 de autobuze electrice pentru transportul în comun…
Colaborare de succces. Parteneriatul dintre Universitatea Politehnica Timișoara și sediile Continental din Timișoara a fost…
Consilierii locali timișoreni au primit la vot, la ședința de plen extraordinară de marți un…
Începând de joi, de la ora 10, Expo Mobila Timișoara își deschide porțile atât pentru…