Cum ar fi să se mute primăria din centru în… Calea Buziașului? Foarte bine, susțin reprezentanții PSD Timiș. Aceștia vor propune un studiu de oportunitate privind construirea unei clădiri multifuncționale pentru administrația locală. Locul? Pe același teren pentru cartierul rezidențial al RATT!
Primăria Timișoara funcționează într-o clădire frumoasă, ultracentrală, dar… total nepractică! Nimeni nu e mulțumit: nici angajații PMT, care sunt prea înghesuiți, nici cetățenii care n-au unde să parcheze. Consilierii locali PSD consideră că administrația locală ar trebui să intre în secolul XXI și avansează o propunere șocantă. „Clădirea este monumentală, este frumoasă, dar nu se poate adapta cerințelor funcționale în secolul XXI. În momentul de față, deficitul de spații de lucru decente pentru cei aproximativ 570 de angajați ai Primăriei Timișoara, plus angajații Direcției Fiscale, cam 140, este o problemă majoră. Mai există o categorie de salariați la Evidența Populației, în jur de 50 de persoane. Toți aceștia, la ora actuală, lucrează în condiții neconforme cu normele de sănătate și securitate în muncă. Există niște norme clare, 6 mp/ angajat. La ora actuală, este 1,5 mp / angajat. Oamenii sunt înghesuiți în birouri, ceea ce creează disconfort și inevitabil duce la scăderea calității muncii. Cetățenii nu găsesc un loc prietenos, funcțional, în așa fel încât lucrurile să se rezolve foarte rapid”, explică Dan Idolu, liderul grupului de consilieri locali PSD.
Social-democrații cred că situația ar putea fi rezolvată, prin… mutare! „Noi propunem relocarea activității administrative într-o clădire multifuncțională, cu birouri, cu săli de conferințe și de ședințe, pe o suprafață de aproximativ 6.000 mp. Cu o sală de conferințe pentru minimum 500 de participanți, cu săli în care să te poți întâlni cu partenerii de afaceri (…) La noul centru multifuncțional se poate face o parcare cu minimum 1.000 de locuri. Se pot face, de asemenea, locuri pentru servit masa, dar și minimarket, pentru ca angajatul, când pleacă de la serviciu, să aibă și această facilitate”, mai spune Idolu.
Unde ar putea fi construit un asemenea centru multifuncțional? PSD-iștii cred că ar fi potrivit exact terenul pe care s-a propus multidiscutatul cartier rezidențial al RATT. Pe CD Loga 1 ar urma să fie organizate doar acțiunile de protocol, iar la etaj ar putea fi mutate unele muzee. De exemplu, Muzeul Revoluției! „Primăria a identificat un teren de aproape 15.000 metri pătrați în zona Stan Vidrighin, pe care s-a propus o investiție total ineficientă, spunem noi, un cartier rezidențial pentru RATT, cu 390 apartamente. Clădirea actuală de pe Loga 1 trebuie renovată, reabilitată și pregătită la modul în care poate satisface servicii de ceremonie, de protocol, evenimente deosebite și, de ce nu, la etaje, muzee. Cum ar fi Muzeul Revoluției, pentru care, în 27 de ani, nu s-a găsit un spațiu potrivit”, a mai declarat Idolu. Social-democrații au pregătit un proiect de hotărâre de consiliu local pentru un studiu de oportunitate și susțin că investiția ar putea fi suportată de la bugetul local.
În comuna Moşniţa Nouă vor fi ridicate cinci staţii pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice, printr-o finanţare…
Sala Teatrului Național Timișoara a găzduit, marți seara, ediția a zecea a Galei Premiilor UVT.…
Finalizarea proiectului prin care Timișoara a primit 44 de autobuze electrice pentru transportul în comun…
Colaborare de succces. Parteneriatul dintre Universitatea Politehnica Timișoara și sediile Continental din Timișoara a fost…
Consilierii locali timișoreni au primit la vot, la ședința de plen extraordinară de marți un…
Începând de joi, de la ora 10, Expo Mobila Timișoara își deschide porțile atât pentru…