Categories: Invatamant

Scoala ca-n Germania la Timisoara: cu burse lunare si loc de munca la finalul cursurilor

Vor merge la școală trei ani, vor primi burse lunare de 400 de lei și o masă caldă pe zi, iar la final se vor putea angaja în meseria pentru care s-au pregătit. Un colegiu tehnic din Timișoara este una dintre cele cinci unități de învățământ din România în care va funcționa un program educațional pe model german.

Colegiul tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timişoara va fi unul dintre cele cinci licee din România în care va fi pus în practică un parteneriat prin care trei retaileri cu acţionariat german vor pregăti tineri pentru a deveni comercianţi-vânzători. Proiectul „Școala de carte și meserii” oferă tinerilor acces la învățământ profesional în sistem dual pentru calificarea de comerciant-vânzător. Copiii înscrişi la clasele cuprinse în proiect vor primi bursă, vor avea asigurat transportul la şcoală, iar la final se vor putea angaja la societăţile partenere. Vor beneficia de învățământ profesional în sistem dual pentru calificarea de comerciant-vânzător școli din București, Buftea, Brașov, Sibiu și Timișoara.

„Școala de carte și meserii” este un program de formare profesională realizat după o metodă germană. Tinerii se vor putea înscrie la liceele partenere, printre care şi la Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timișoara, începând cu luna iunie 2017. Programul durează trei ani. Elevii care vor opta pentru această formă de învățământ începând din septembrie 2017 vor primi de o bursă de 400 de lei în timpul lunilor de școală, vor beneficia de decontarea transportului și asigurarea mesei de prânz în timpul stagiilor de practică. La final, pe lângă diploma de calificare în meseria comerciant-vânzător și experiența profesională de pe băncile școlii, absolvenții se vor putea angaja la firmele partenere ale proiectului.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

3 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

6 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

6 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

8 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

8 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

9 ore ago