Vor merge la școală trei ani, vor primi burse lunare de 400 de lei și o masă caldă pe zi, iar la final se vor putea angaja în meseria pentru care s-au pregătit. Un colegiu tehnic din Timișoara este una dintre cele cinci unități de învățământ din România în care va funcționa un program educațional pe model german.
Colegiul tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timişoara va fi unul dintre cele cinci licee din România în care va fi pus în practică un parteneriat prin care trei retaileri cu acţionariat german vor pregăti tineri pentru a deveni comercianţi-vânzători. Proiectul „Școala de carte și meserii” oferă tinerilor acces la învățământ profesional în sistem dual pentru calificarea de comerciant-vânzător. Copiii înscrişi la clasele cuprinse în proiect vor primi bursă, vor avea asigurat transportul la şcoală, iar la final se vor putea angaja la societăţile partenere. Vor beneficia de învățământ profesional în sistem dual pentru calificarea de comerciant-vânzător școli din București, Buftea, Brașov, Sibiu și Timișoara.
„Școala de carte și meserii” este un program de formare profesională realizat după o metodă germană. Tinerii se vor putea înscrie la liceele partenere, printre care şi la Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timișoara, începând cu luna iunie 2017. Programul durează trei ani. Elevii care vor opta pentru această formă de învățământ începând din septembrie 2017 vor primi de o bursă de 400 de lei în timpul lunilor de școală, vor beneficia de decontarea transportului și asigurarea mesei de prânz în timpul stagiilor de practică. La final, pe lângă diploma de calificare în meseria comerciant-vânzător și experiența profesională de pe băncile școlii, absolvenții se vor putea angaja la firmele partenere ale proiectului.
Comentarii prin facebook