Categories: Social

Se cauta un nesimtit: s-a urcat cu… barca pe pista de biciclete spre Serbia

Pista de cicloturism care duce spre Serbia a fost distrusă, zilele trecute, de un șofer fără bun simț. Serviciul de Inspecţia Bazinală de Apă Banat are dovezile, așa că acesta urmează să fie identificat și amendat.

Pista de biciclete construită de Apele Române pe malul canalului Bega până la graniţa cu Serbia a fost afectată serios acum câteva zile. În zona refugiului pentru biciclişti de lângă fabrica Nestle a fost văzut circulând pe pistă un autoturism care trăgea o remorcă cu… o barcă! Din cauza greutăţii, s-au produs distrugeri atât pe taluzul digului, cât şi în covorul asfaltic al pistei. „Serviciul de Inspecţia Bazinală de Apă Banat a intrat în posesia dovezilor foto care atestă implicarea respectivului autoturism cu remorcă în distrugerea corpului digului. În acest moment se desfăşoară demersurile legale pentru identificarea proprietarului autoturismului, care poate fi sancţionat”, spun reprezentanții ABAB. Amenda poate ajunge la 7.000 de lei! Pista este dotată cu stâlpi reflectorizanţi pentru ghidaj, indicatoare de semnalizare care avertizeazăcă circulaţia autoturismelor pe pistă este interzisă, borne kilometrice şi bariere în dreptul drumurilor laterale, dar acest lucru nu pare să-i împiedice pe nesimțiți. „În cei doi ani de când a fost inaugurată pista au fost înregistrate numeroase vandalizări şi distrugeri ale covorului asfaltic, dar și furturi de plăcuţe și stâlpi reflectorizanţi, distrugeri de coşuri de gunoi din refugiile pentru biciclişti sau vandalizarea unor refugii”, spune Titu Bojin, directorul ABAB. Pista de cicloturism începe în aval de Podul Modoș și continuă, pe o lungime de 37 de kilometri, până la frontiera cu Serbia.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago