Categories: Zâmbete amare

SIPA si „misa”

Așa-zisul scandal SIPA parcă nu mai are sfârșit. De mai bine de o săptămână, cel puțin trei televizuni naționale de știri învârt în oala acestei „ciorbe reîncălzite” (apus Klaus Iohannis), având grijă însă să amestece așa cum îi convine PSD-ului. Fiindcă e chiar revoltător să nu vorbești nicio clipă de Adrian Năstase și odioasa Rodica Stănoiu, cei care au înființat acest serviciu secret, pentru a avea control asupra Justiției, ci îi acuzi pe cei care au închis taraba de șantaj. Dar într-o Românie în care hoții se plâng că sunt furați, tâlharii că sunt jefuiți, iar corupții, că sunt discriminați, nici nu-ți mai vine să te revolți. Doar stai în contemplare. Dacă vreți, precum o oaie, noul simbol al românilor. Sau cel puțin asta își dorește PSD, fiindcă oaia nu se revoltă, nu reacționează, oricât ar fi de persecutată și furată.

În acest timp, tinerii se gândesc să plece din țară, iar cei care nu mai sunt la prima tinerețe regretă că n-au făcut-o mai demult. Evident însă, nu toți tinerii. Unii au mult noroc în viață. Ca de exemplu, Andreea Arcan, fiica senatorului PSD Emilia Arcan. La doar 27 de ani, aceasta a ajuns peste noapte șefa funcționarilor publici din întreaga țară, având rang de secretar de stat. Și totodată un simbol al imposturii. Ce o recomandă? Faptul că prezenta vremea în costum de baie la televiziunea lui „Pinalti” din Piatra Neamț. Asta-i adevărata dramă a României! Faptul că tinerii care pot face ceva în țara asta sunt dați la o parte și lăsați să plece, în timp ce tot felul de fufe și cocalari, care au avut norocul să fie copiii, amantele sau amicii unor potentați, să ajungă să ne conducă. Apropo, domnișoara în cauză cică ar fi avut sprijinul și așa-numitului deputat porno Ionel Arsene, azi președinte al CJ Neamț.

Un asemenea nepotism primitiv și ofensator la adresa tuturor tinerilor din România, și chiar a tuturor românilor, nu se mai practică nici în triburile din Africa. La noi, parcă a intrat în normal. Nici nu se insistă pe o asemenea temă. Sau cel puțin nu insistă televiziunile care au treabă cu SIPA. Fiindcă dacă ai dezbate un asemenea subiect ai ajunge la fățărnicia unei guvernări. Cu SIPA se încearcă a mai fi șubrezite Justiția și lupta anti-corupție. Și încă ceva. Imaginați-vă ce scandal monstru făceau cel puțin două televiziuni dacă în timpul guvernului tehnocrat mureau zeci de copii fiindcă nu există virus anti-rujeolă. Sau dacă ministrul tehnocrat al Sănătății amâna achiziția unor ambulanțe pe motiv că nu-i plac culorile în care sunt vopsite. Dar acestea nu sunt subiecte pentru „oi”, pardon românii PSD-ului. Cum nu-i nici pițipoanca șefă peste funcționarii publici.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

2 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

3 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

3 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

5 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

6 ore ago