Tantarii se pregatesc de atac la Timisoara! De ce nu poate avea primaria contract de dezinsectie

E foarte posibil să nu avem nici în acest an dezinsecție în Timișoara! Procesul dintre primărie și firma care a contestat licitația acum trei ani încă nu e gata și, din nefericire, nu mai există situație de forță majoră. Ar putea exista totuși o portiță, dar ar trebui să fie de acord și serviciul juridic al PMT.

În toamna lui 2013, contractul Primăriei Timișoara cu un operator de dezinfecție, dezinsecție și deratizare a expirat. S-a făcut o încredințare directă, în valoare de 30.000 euro, către firma al cărei contract expirase, iar ulterior a dat drumul unei licitații. S-a înscris o singură firmă, Romprest Servicii SA, care nu a îndeplinit condițiile din caietul de sarcini și a fost descalificată. Firma a dat primăria în judecată, iar procesul nu e gata nici acum. Anul trecut, virusul Zika a băgat în priză autoritățile din România, iar Institutul Național de Sănătate Publică a trimis direcțiilor județene de sănătate publică „recomandarea de a solicita primăriilor aplicarea planului de combatere a țânțarilor”. S-a ajuns astfel la o licitație în regim de forță majoră, contractul fiind adjudecat de Deraton, la prețul de 300.000 lei, la care se adaugă TVA.

În acest an însă, e foarte posibil să rămânem tot fără dezinsecție în oraș. Procesul dintre PMT și Romprest Service încă nu e gata și nu mai există amenințarea Zika. Primarul Nicolae Robu crede totuși că ar putea fi organizată o licitație și a cerut serviciul juridică să găsească, în acest caz, cadrul legal. „Nu avem în momentul de față contract, cauza fiind aceeași. Nu s-a pronunțat instanța nici acum, de trei ani, în litigiul pe care îl avem cu firma Romprest. Consider că am putea să organizăm în paralel o licitație cu o clauză suspensivă, care să anuleze un nou contract în momentul în care instanța se pronunță într-un sens care să facă necesară această anulare. Este regretabil că o astfel de speță trenează de trei ani”, a declarat edilul. În cazul în care serviciul juridic al PMT va concluziona că o astfel de licitație nu poate fi organizată, timișorenii vor fi, și în acest an, „hrană” pentru țânțari și alte gângănii.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago