Timisoara rasturnata sau mesajul primarului Robu catre cei care vor sa salveze baza Uszoda

A apărut și reacția primarului Nicolae Robu la petiția lansată pentru salvarea bazei Uszoda. Edilul scrie, pe Facebook, că nu înțelege de ce Timișoara este „răsturnată”, iar oamenii locului se opun creării de spații verzi.

Parcul Central va intra în șantier, ocazie cu care fosta bază Uszoda ar putea dispărea, pe locul ei urmând să fie extins spațiul verde. Ideea a fost lansată de primarul Nicolae Robu, care crede că ar fi benefic pentru oraș ca parcul să-și mărească suprafața. Aproape imediat a apărut o petiție on-line care își propune să salveze Uszoda, „strandul unde au învățat să înoate majoritatea localnicilor”. Inițiatorul acesteia, Corneliu N. Vaida, aduce în discuție și cel de-al 91-lea motiv pentru care, în campania electorală de anul trecut, candidatul-primar Nicolae Robu le propunea timișorenilor să-l voteze: „Am recuperat Usoda și am început proiectarea pentru reamenajare”. Fosta bază sportivă a fost intabulată de municipalitatea la începutul anului trecut.

Primarul Nicolae Robu a reacționat și el la această petiție și crede că Timișoara este „răsturnată”. „În timp ce «moda» în lumea de azi este să se dea lupte grele între administrații publice care vor să desființeze spații verzi pentru a ridica în locul lor diverse construcții și cetățenii care se opun, dorindu-și cât mai multe spații verzi, în Timișoara e invers: administrația publică vrea să extindă spațiul verde – și încă într-o zonă centrală! -, în locul unor dărăpănături care au fost cândva vestiare, grupuri sanitare, bazin de scaldă și teren de baschet, iar niște cetățeni – minoritari, presupun eu -, se opun, vrând acolo ceea ce a fost inițial (între 1926 și 1989). E vorba de zona numita Uszoda, de vis-a-vis de restaurantul Vaporul, colțul dinspre Splaiul Titulescu al Parcului Central. Pozele arată ce e acum, acolo și se poate înțelege și ce a fost cândva, ce «atractivitate» ar avea în vremurile noastre o bază de un asemenea nivel. Dacă vreți parc, dați Like și Share. Dacă vreți construcții, postați «Avem prea multe parcuri, prea mult spațiu verde! Vrem Uszoda! Vrem Uszoda!»”, a scris edilul pe Facebook.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Centura de ocolire a Timișoarei are acum parcări, dotate ca în vest

Ultimul punct din proiectul Centurii Sud, cele două spații de servicii, au fost deschise pentru…

8 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a bursei locurilor de muncă pentru absolvenți

Absolvenții de facultate sunt așteptați la o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă dedicată…

12 ore ago

A fost emis avizul de oportunitate pentru un nou corp de clădire la Spitalul Județean. Va găzdui un nou centru neurovascular și 284 de paturi

Dezvoltarea Spitalului Județean Timișoara va continua, iar cel mai noi proiect de extindere va presupune…

12 ore ago

A fost desemnat executantul reabilitării Școlii Generale 1, din Cartierul Fabric

Una dintre cele mai active firme locale în relația cu Primăria Timișoara a obținut, în…

12 ore ago

Eveniment internațional cu ocazia unui centenar remarcabil! Gala aniversară ELITh, la 100 de ani de la prima generație de absolvenți ai UPT

Universitatea Politehnica Timișoara, unul dintre cele mai importante și iubite branduri ale Timișoarei și ale…

13 ore ago