În timp ce unii timișoreni strâng semnături pentru a-l determina pe primarul Nicolae Robu să renunțe la fântâna muzicală, licitația pentru desemnarea proiectantului merge înainte. Ofertele s-au închis luni, fiind trei firme interesate.
În iunie 2015, Primăria Timișoara lansa o invitație de participare privind investiția „Fântână ornamentală Canal Bega”. „Jocurile de apă vor reflecta liniștea dimineților, uneori cețoase, vor amplifica prin iluminatul subtil și mișcările lente ale jeturilor culorile picturale ale serii, fiind în permanentă concordanță cu starea generală a peisajului (…) Momentul în care fântâna este cu adevărat actorul principal al spectacolului este după căderea nopții, atunci când ea devine un simbol dinamic, interactiv, pentru municipiul Timișoara”, se preciza în acest document. Fântâna arteziană ar fi trebuit să fie amplasată pe râul Bega, între podul Tinereții și podul Traian, dar ulterior s-a decis mutarea ei în Parcul Botanic, canalul Bega nefiind suficient de adânc.
În aprilie, Primăria Timișoara a publicat pe SEAP anunțul prin care caută să achiziționeze „servicii de proiectare, respectiv întocmire studiu de fezabilitate pentru obiectivul «Fântână ornamentală muzicală în municipiul Timișoara»”. Suma pusă la bătaie: 148.750 de lei, cu tot cu TVA. Contractul va fi atribuit pe baza celui mai bun raport calitate-preț, dar primăria va lua în considerare mai multe criterii. Cea mai mare pondere o va avea prețul, dar vor conta și specialitățile proiectantului, cu pondere egală lucrări edilitare, construcții civile și instalații electrice. Până pe 29 mai, termenul limită, au fost depuse trei oferte, câștigătorul urmând să fie anunțat pe 23 iunie. Fântâna arteziană va avea un bazin parțial suprateran, cu dimensiunile 60x30m și o adâncime de 0,7 m. Nu ar trebui să lipsească, conform reprezentanților primăriei, perdeaua de ceață și ecranul de apă.
Între timp, unii timișoreni au lansat o petiție prin care îi cer primarului Robu să renunțe să mai facă fântâna în Parcul Botanic. Edilul spune însă că ar putea lua în considerare o astfel de inițiativă, doar dacă se vor strânge mai multe semnături decât numărul de voturi pe care l-a obținut la alegerile locale. În 2012, Robu a fost votat de 55.422 timișoreni, iar în 2016, de 41.531.
Pe 64 de străzi și bulevarde din Timișoara va avea loc modernizarea sistemului de iluminat…
În comuna Moşniţa Nouă vor fi ridicate cinci staţii pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice, printr-o finanţare…
Sala Teatrului Național Timișoara a găzduit, marți seara, ediția a zecea a Galei Premiilor UVT.…
Finalizarea proiectului prin care Timișoara a primit 44 de autobuze electrice pentru transportul în comun…
Colaborare de succces. Parteneriatul dintre Universitatea Politehnica Timișoara și sediile Continental din Timișoara a fost…
Consilierii locali timișoreni au primit la vot, la ședința de plen extraordinară de marți un…