Tot mai mulți oameni ajung la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, după ce au fost mușcați de căpușe. De la începutul acestei luni, au fost înregistrate 50 de asemenea cazuri.
Medicii extrag căpuşa, iar cel afectat primeşte un tratament preventiv. „Au fost 50 de cazuri de înțepături de căpușe, pacienţii au venit pentru profilaxie. Nu a fost niciun caz cu boală Lyme”, spune dr. Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. Cel mai mare risc legat de muşcăturile de căpuşă este legat de infectarea cu boala Lyme, însă pentru a se ajunge acolo, căpușa trebuie să stea „prinsă” în piele între 24 și 72 de ore. Căpușa trebuie scoasă cu tot cu cap, iar acesta este motivul pentru care este nevoie de o intervenţie specializată. Bolile care pot fi transmise prin muşcătura de căpuşa sunt borelioza sau boala Lyme, febra de Colorado și tularemia. Toate aceste maladii au ca manifestări comune febră mare, dureri de cap, dureri musculare, fotofobie, vărsături, greaţă, oboseală.
Astăzi, în plenul Consiliului Local va intra din nou în dezbatere proiectul privind stabilirea impozitelor…
Cum va schimba Inteligența Artificială business-urile și societățile în care trăim, avantajele României, la nivel…
Municipiul Timișoara își propune să negocieze achiziționarea acțiunilor private ale Aeroportului „Traian Vuia”, respectiv pachetul…
Societatea Piețe S.A. Timișoara anunţă că vine în sprijinul producătorilor și timișorenilor în perioada sărbătorilor…
Marcel Ciolacu a anunțat joi că PSD se retrage “cu demnitate” din coaliție, dar va…
Fondurile europene, mai ales cele accesate de Aquatim, au ajutat enorm la implementarea de proiecte…