Categories: PartideUltima ora

Orban, cu Bolojan, Falca si Hava la Timisoara: Nu eu l-am scos pe Robu din echipa mea / FOTO

Candidat la președinția PNL, Ludovic Orban a descins, miercuri, la Timișoara cu o garnitură solidă de susținători. Printre aceștia, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan și Mircea Hava. La prezentarea platformei de la sediul liberalilor au venit și primarii-disidenți.

Miercuri a fost ziua în care doi din cei trei candidați la președinția PNL și-au prezentat moțiunile la Timișoara. Viorel Cataramă a făcut-o dimineață, în timp ce Ludovic Orban a venit după-amiază, însoțit de Ilie Bolojan și Mircea Hava, dar și de Cătălin Moroșanu. Ulterior a ajuns și primarul de Arad, Gheorghe Falcă. Orban a fost așteptat, în fața sediului PNL, de o parte din primarii-disidenți ai filialei, cu care s-a salutat cordial. Edilii, printre care Dănuț Groza și Petru Roman, anunțaseră anterior că nu susțin candidatura lui Cristian Bușoi, așa cum va face restul filialei Timiș, la îndemnul președintelui Nicolae Robu. Înainte să vorbească în fața unei săli pline, Orban a făcut câteva declarații legate de faptul că, teoretic cel puțin, din Timiș nu va primi prea multe voturi la congresul din 17 iunie. „În PNL există democrație și orice membru PNL are dreptul să aibă o opinie. Din câte știu eu, Nicolae Robu este unul din cei 150 de delegați și, de asemenea, din câte știu eu despre statutul PNL, fiecare delegat contează conform propriei conștiințe, votul fiind secret. Dacă un președinte de filială are o poziție privind un candidat, ea nu poate servi decât ca o recomandare către cei care participă la acest congres”, a spus acesta.

Ludovic Orban a precizat că are sprijnul a mult mai mult de 10 filiale din țară, atât cât este minimul care să-i permită să poată candida la președinția partidului. Din echipa sa vor face parte Bolojan, Hava sau Falcă, dar nu și, evident, Nicolae Robu. „A fost preferința domniei sale să nu facă parte din echipa mea. Nici măcar nu am putut să discut cu președintele Nicolae Robu acest lucru. Îi respect opțiunea, este dreptul dânsului să aibă o preferință (…) Domnul Robu a ales să nu facă parte din echipă, dar, pentru mine, echipa este întregul PNL, nu numai cei care vor fi aleși după congres”, a declarat, diplomat, fostul ministru al Transporturilor. Orban și-a prezentat moțiunea în fața unei săli pline. Primarii-disidenți au luat loc undeva în spate. Încă nu se știe dacă ei vor face parte din delegația PNL Timiș la congres, pentru că doar joi, 8 iunie, este convocat Comitetul Director Județean, care va stabili exact componența acesteia. Atât deputatul Marilen Pirtea, cât și senatorul Alina Gorghiu susțin includerea edililor în această delegație.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

10 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

11 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

16 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

17 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

17 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

19 ore ago