Categories: Zâmbete amare

Ce se intampla cand Nasleu si Sanda Grebla nu mai numara voturile? Invinge ratiunea in PNL

Congresul PNL trebuia să fie un eveniment excepțional, el încheind procesul de fuziune cu PDL. A fost însă pus în umbră de circul și lupta pentru ciolan declanșate în interiorul PSD. Conform previziunilor, surprinzător fiind poate doar scorul, Ludovic Orban a câștigat lejer funcția de președinte obținând aproape 80% din voturi. La urma urmei, un vot absolut normal, delegații având de ales între supraviețuirea PNL cu Orban președinte și o grandioasă sinucidere cu Cristian Bușoi, acest „golden boy” al Antenei 3 și băiat de mingi al fraților Cristescu. Ca de obicei în ultimul timp, la ordinul președintelui Nicolae Robu, om cu un debordant fler politic, majoritatea delegaților PNL Timiș a mers pe sens invers, votând pentru distrugerea partidului. (Primarii dizidenți și alte câteva persoane au votat cu Orban.)

Culmea e că, spălați pe creier, delegații lui Robu credeau și sâmbătă că Bușoi are șanse de victorie. Ceea ce denotă grave tulburări de percepție a realității. Sau poate li s-a spus că voturile vor fi numărate tot de Ionuț Nasleu și Sanda Greblă, cum s-a întâmplat la alegerile din PNL Timiș, pe principiul stalinist „nu contează cum se votează, contează cine numără voturile”. Cum era de așteptat, cu o singură excepție, toți candidații PNL Timiș la diverse funcții au pierdut alegerile. În frunte cu Robu, care a candidat pentru un post de prim-vicepreședinte, apoi pentru unul de vicepreședinte. Și asta în pofida milogelii pentru voturi pe care a transpus-o sâmbătă seara pe Facebook.

Excepția amintită a fost deputatul Ben-Oni Ardelean, care a optat însă pentru echipa Orban. Trebuie amintit că Ardelean a fost amenințat și criticat dur de Robu când și-a anunțat public sprijinul pentru Orban. Acum, poate același Robu îl va prezenta acum ca pe o victorie personală a sa în special și a PNL Timiș în general (sic). Probabil Robu care se tot lăuda că e foarte apreciat la nivel național va spune acum că pierdut fiindcă a jucat în aripa perdantă. Dincolo de această inconștiență și pricepere politică, trebuie spus că au fost mai mulți oameni din echipa lui Bușoi recuperați în noua echipă de conducere. Evident, e vorba de cei cu adevărat valoroși și apreciați la nivel național. Nu e însă cazul lui Robu.

Câteva cuvinte și despre mult prea apropiatul de Robu, Alin Popoviciu. Mulți s-au mirat că a pierdut la doar câteva voturi o funcție de vicepreședinte regional. Trebuie spus aici că la acel vot s-au exprimat doar delegații din Arad, Caraș-Severin, Timiș și Hunedoara. Cum ar veni, două filiale ale lui Bușoi și una a Orban. Cu toate acestea a pierdut, fiind încă o dovadă de „respectul” de care se bucură Robu și filiala lui.

Ce va fi în continuare? Oricât s-a gudurat la final Robu pe lângă Ludovic Orban, e clar că noua conducere nu va mai lăsa de izbeliște o filială cu potențial imens cum este cea din Timiș. Poate cu cel mai mare potențial din țară, în Timiș fiind cel mai mare bazin liberal. O filială confiscată și luată captivă însă de Robu și o gașcă din jurul său, iar rezultatele s-au văzut. De altfel, cu vreo zece zile în urmă, în prezența lui Orban, Mircea Hava și Ilie Bolojan, ajunși prim-vicepreședinți, au cam șters pe jos cu Robu, reproșându-i modul autist și dictatorial în care conduce filiala. Să mai aminitim că vicepreședinte regional este Gheorghe Falcă, intrat în coliziune frontală cu Popoviciu chiar la congres. Ca atare, Robu ori renunță la nociva gardă pretoriană din jurul său și revine la normalitate, ori va fi forțat să plece din fruntea filialei. Și să facă politică cu Popoviciu, Nasleu și Sanda Greblă prin Paradisul Piraților. Ca de exemplu.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

6 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

10 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

13 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

13 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

15 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

16 ore ago