Categories: Primăria Timişoara

In februarie cu principii, in iunie merge si fara. Timpark se extinde mascat

Războiul Nicolae Robu – PSD continuă. De această dată, e în derulare „episodul Timpark”. Mai exact, reducerile la abonamentele de parcare și introducerea unor străzi în sistemul cu plată, această din urmă prevedere cuprinsă într-un alt proiect fiind retrasă din plen în februarie. Robu vorbea atunci de principii care nu trebuie încălcate…

În ultimul plen, administrația Robu a propus un proiect care prevedea reducerea cu 20% a prețului abonamentelor de parcare pentru șoferii cu buletin de Timișoara și mașini înmatriculate în orașul de pe Bega. În același proiect erau incluse și modificări în ceea ce privește străzile incluse în Timpark, fiind scoase arterele pietonale din centrul istoric și fiind introduse alte 21. Propunerea a căzut la vot, întrunind numai 13 voturi. Social-democrații au reclamat o discriminare, spunând că ar trebui acordate astfel de reduceri și celor care locuiesc în comunele periurbane, dar vin la muncă în Timișoara. Primarul a motivat însă că nu pot fi acordate astfel de subvenții de la buget celor care au domiciliul în alte localități.

Citește și: Reducerile Timpark pentru cei cu buletin de Timisoara au cazut in plenul CL

La trei zile de la plen, PSD îi anunță pe timișoreni ce ascunde, de fapt, acest proiect. „Primăria Timișoara pregătește mărirea numărului de străzi pe care va fi aplicată parcarea cu plată. Consilierii locali vor trebui să voteze, marți, un proiect de hotărâre prin care primarul orașului dorește introducerea în sistemul Timpark a unui număr de 21 de străzi noi pe care cetățenii nu vor mai putea parca gratis. Străzile afectate de această inițiativă sunt: Amforei, Calea Bogdăneștilor, Iosif Bulbuca, Burebista, Căpitan Damșescu, Corneliu Coposu, Corbului, Crizantemelor, Intrarea Doinei, Eroilor de la Tisa, Mihail Kogălniceanu, FC Ripensia, Labirint, Calea Circumvalațiunii, Mangalia, Pestalozzi, Aurel Păunescu Podeanu, Protopop George Dragomir, Platanilor, Plautius Andronescu și Iancu Văcărescu. Așadar, toți cei care vor dori să folosească locurile de parcare de pe aceste străzi vor fi nevoiți să plătească. Mai mult, același primar a decis în urmă cu câțiva ani ca strada Pestalozzi să fie scoasă din sistem, ca o facilitate pentru studenții din zonă, iar acum este reindrodusă (reintrodusă – n.r.). În cadrul proiectului de hotărâre a fost introdusă și măsura de a reduce cu 20% prețul abonamentelor pentru cei cu domiciliul în Timișoara, pentru ca sub umbrela unei subvenții de aproximativ 5 lei/lună/abonat, primarul să își ascundă adevăratul plan, care urmează să afecteze mii de cetățeni”, se precizează într-un comunicat al social-democraților.

Citește și: Robu respinge extinderea TimPark: Sunt niste excese, am promis ca nu introducem plata intre blocuri

Ce n-a precizat nici primarul Nicolae Robu și nu precizează nici PSD Timiș este că un proiect similar privind extinderea parcării cu plată pe 21 de străzi, minus reducerea pentru cei cu buletin de Timișoara, a fost și pe ordinea de zi a unui plen CL din luna februarie a acestui an. Este vorba despre exact aceleași străzi, proiectul fiind retras de pe ordinea de zi de Robu, fără vreo intervenție revoltată a PSD. Edilul vorbea despre principii încălcate și excese, de care pare să fi uitat complet în mai puțin de 6 luni! „S-a întocmit acest proiect la nivel de detaliu, cu încălcarea unor principii pe care le-am angajat în fața cetățenilor. Acelea că nu vom include în TimPark locurile de parcare dintre blocuri și nici acelea din zonele în care avem școli, chiar dacă locurile de parcare sunt în lungul bordurii și ar fi putut fi incluse. Nu le includem, pentru că vin și profesorii și nu puteam să-i punem să plătească. Sunt niște excese pe care nu știu cine și de ce le-a strecurat. Te bazezi pe principii și constați că dacă nu ești atent la detalii, în structurile noastre există oameni care încalcă principii”, afirma Robu, pe 21 februarie 2017…

S-a întocmit acest proiect la nivel de detaliu, cu încălcarea unor principii pe care le-am angajat în fața cetățenilor (…) Te bazezi pe principii și constați că dacă nu ești atent la detalii, în structurile noastre există oameni care încalcă principii.
Primarul Nicolae Robu, februarie 2017

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

5 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

6 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

11 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

12 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

12 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

14 ore ago